Fetiță de 8 ani din Vrancea dată dispărută de familie, găsită în mai puțin de o oră de un câine polițist. Cum a rezolvat Tem cazul

2 noiembrie 2021 12:17   Național
Ultima actualizare:

Norocul unei fetițe de 9 ani din Vânători se numește Tem, patrupedul polițist de la IPJ Vrancea. În vârstă de 6 ani, câinele a găsit copila dată dispărută în mai puțin de o oră.

Tem este câine poliţist în cadrul IPJ Vrancea din anul 2015, iar în 2017 a urmat Cursul de calificare – prelucrare urmă miros uman. Așa a ajuns să fie solicitat în cazul dispariției fetiței de 9 ani din comuna Vânători. Copila nu mai fusese văzută de luni după-amiază, iar mama sa a mers imediat și a anunțat la poliție.

În urma anunţului, 15 poliţişti şi membri ai familiei au plecat să o caute în zona locuinţei, pe islazul din afara localităţii, dar şi către Crângul Petreşti. În sprijinul oamenilor a fost adus și câinele Tem împreună cu conductorul său, agentul şef de poliţie Moldoveanu Constantin.

„În aproximativ 55 de minute de la apel, datorită aportului pe care l-a avut TEM, minora a fost găsită, la aproximativ 300 de metri de locuinţă, într-o zonă cu vegetaţie”, a anunțat IPJ Vrancea, conform adevarul.ro

Citește și: 

Șuier, câinele vedetă al Poliției Române care are pagină de Facebook

Cel mai bun agent. Voc, spaima traficanților de țăgări

Mai multe