Fetiță din Sibiu, născută în brațele pompierilor

19 ianuarie 2022 15:11   Național

Trei paramedici de la SMURD Sibiu nu vor uita niciodată intervenția din 18 ianuarie 2022, una dintre cele mai speciale și mai încărcate de emoție: au ajutat o femeie gravidă să nască. 

Când a sunat alarma, știau că pleacă spre o femeie însărcinată care acuza mici dureri, specifice sarcinii. În tura de serviciu erau Bogdan, Radu și Dan, „frați de armă”, paramedici SMURD, dar și prieteni în timpul liber. S-au echipat urgent, au bătut palma și au plecat de urgență spre caz. „Hai, Doamne ajută să fie bine”, și-au spus pompierii.

Însă, când au ajuns în locuința femeii și au consultat-o, și-au dat seama că travaliul începuse și nu mai aveau timpul necesar să o ducă la spital. Drept urmare, cei trei paramedici și-au dat seama că nu au de ales și trebuie să ducă la bun sfârșit și misiunea în fața căreia se aflau. 

Paramedicii SMURD au aus-o pe lume pe Andreea Ioana

Cei trei paramedici au analizat rapid situația și au pus în aplicare toate cunoștințele teoretice, până la acel moment. Fiecare a intrat în rol cu mult curaj și au ajutat-o pe tânără să-și aducă pe lume pruncul: o fetiță pe care o va chema Andreea Ioana.

„Cât timp Radu i-a măsurat valorile mamei și ale copilului, Dan ne-a pregătit ce am avut nevoie și a vorbit în permanență cu mama, iar eu... am fost cel norocos! Am ținut primul copilul în brațe! Este o senzație extraordinară. Nu te întâlnești în fiecare zi cu asta!”, a povestit unul dintre cei trei pompieri.

În noiembrie 2021, o adolescentă în vârstă de 16 ani din județul Mureș a născut acasă un băiețel sănătos, asistată tot de pompieri. Tatăl copilului, un tânăr de 17 ani, a cerut ajutorul când a văzut că partenera sa nu se simte bine. Copilul a fost adus pe lume în condiții mai puțin obișnuite, la lumina lanternelor.  

Mai multe