Fetiță din Suceava, bătută și înfometată de asistenții maternali! Vecinii au alertat autoritățile

28 iunie 2021 14:15   Național
Ultima actualizare:

Revoltător! O fetiţă de 12 ani din Suceava, care a fost luată cu poliţia din grija asistenţilor maternali, trăia de ani de zile o adevărată dramă. Minora a fost bătută, umilită și înfometată de părinții ei, de mai mulți ani. Totul a ieşit la iveală după ce vecinii îngroziţi de ţipetele copilei au sesizat autorităţile.

O copilă de 12 ani, din Botoşani, aflată în plasament simplu la o familie din Suceava, a fost salvată de vecini şi poliţişti din mâinile asistenţilor maternali care o abuzau.

Fetița a fost preluată în regim de urgență și dusă într-un centru de primire a minorului în regim de urgență, iar cazul a ieșit la iveală după ce un copil a înregistrat sunetele din timpul unei bătăi la care era supusă fetița, săptămâna trecută.

Înregistrarea cu pricina a ajuns la mai mulți cunoscuți, apoi la diriginta fetei, care, alături de alți vecini, a sunat la DGSPAC pentru a veni cineva la fața locului. Se pare că fata a fost bătută în repetate rânduri, în ultimii ani, a fost umilită și ținută flămândă. Când plecau de acasă, părinții o încuiau în casa ore întregi. 

Maria a fost examinată de medici şi apoi cazată în Centrul de Primire a Copiilor în Regim de Urgenţă. Medicii legişti au eliberat un certificat medico-legal pe numele său, iar asistenţii DGASPC au formulat o plângere la Poliţie împotriva agresorilor. Poliţiştii au început deja o anchetă şi printre martorii care vor fi chemaţi să dea declaraţii este şi diriginta Mariei, scrie adevarul.ro.

În ziua în care Maria a ajuns în grija DGASPC, asistenţii maternali au venit la sediul instituţiei,  şi au explicat că au vrut să-i îndrepte caracterul fete.Aceștia le-au dat o explicație halucinantă autorităților. Ei susțin că s-au comportat așa cu ea pentru că fetița refuza unele feluri de mâncare.

Mai multe