Filarmonica „Banatul”, obligată de instanță să-l despăgubească pe instrumentistul care a căzut de pe scenă și și-a distrus viola

22 ianuarie 2021 17:35   Național
Ultima actualizare:

Un instrumentist care a căzut de pe scena Filarmonicii ”Banatul” din Timișoara, după ce o parte din aceasta s-a rupt, a dat în judecată societatea corală. După doi ani, artistul a câștigat în instanță, iar Filarmonica ”Banatul” trebuie să-i achite 7.000 de euro.

Incidentul a avut loc în februarie 2019. Filarmonica „Banatul” se pregătea de un concert, când unul dintre instrumentişti a căzut cu tot cu scaun şi violă, de pe scenă, direct pe podeaua sălii de spectacol, unde se aflau spectatorii. În urma căzăturii, violistul a suferit răni uşoare, dar atât viola, cât şi arcuşul au fost distruse, artistul fiind nevoit să cânte în concert la viola unui coleg.

Filarmonica trebuie să-i achite 7.000 de euro   

Pentru că viola era a sa, și nu a filarmonicii, instrumentistul a cerut în instanță să îi fie achitată suma de 7.000 de euro, contravaloarea arcuşului şi a violei. Timişoreanul a susținut că viola era fabricată după un model Stradivarius de către un lutier renumit, dintr-un lemn vechi de 40 de ani, având o calitate acustică deosebită.

În privinţa incidentului în care i-a fost distrusă viola, instrumentistul a arătat în proces că numărul artiștilor care se aflau pe scenă în timpul concertului era prea mare pentru scena pusă la dispoziţie de către Filarmonica Banatul Timişoara. Astfel, el a atras atenția că orchestra era înghesuită.

Aflați mai multe amănunte pe adevarul.ro.

Mai multe