Florin Cîţu, despre pedeapsa primită în SUA: "Nu am adus în discuţie cu preşedintele Iohannis acest eveniment"

14 august 2021 14:26   Național
Ultima actualizare:

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă , referindu-se la faptul că a făcut închisoare două zile în SUA pentru că a condus sub influenţa alcoolului, că nu a adus în discuţie acest eveniment în discuţile cu preşedintele Klaus Iohannis. Totodată, el a precizat că nu s-a gândit nicio clipă să îşi dea demisia.

Florin Cîțu susţine că "nu a adus în discuţie" cu preşedintele Iohannis acest subiect. Întrebat dacă a discutat cu preşedintele după dezvăluirile publice premierul a răspuns afirmativ şi a subliniat că nu este vorba despre un caz penal: "Nu am adus în discuţie acest eveniment în discuţile cu preşedintele Iohannis".

Întrebat dacă a luat în calcul demisia, prim-ministru a răspuns:"Nu, niciun moment". Florin Cîţu se declară"surprins neplăcut" de atitudinea celor de la USR PLUS, el făcând trimitere la situaţia directorului CFR Călători căruia USR nu i a cerut să pelce din funcţie.

Cîţu a ţinut să precizeze că un coleg al său i-ar fi comunicat lui Ludovic Orban despre dosarul din Statele Unite, el spunând, în acest context, că Orban văzuse documentul. El a povestit că a băut la ziua unui coleg şi că de atunci episodul nu s-a repetat. Florin Cîţu a explicat că a respectat legislaţia, toate recomandările instanţei şi "subiectul a fost închis la momentul respectiv".

Mai multe