Ieșean condamnat pentru că și-a șantajat sora cu poze deocheate luate de pe Facebook

16 iulie 2021 15:51   Național
Ultima actualizare:

Un tânăr din Iași care a furat poze indecente de pe contul de Facebook al surorii sale, apoi a șantajat-o cu ele, și-a aflat pedeapsa. El a fost condamnat la 2 ani și o lună de închisoare cu suspendare și trebuie să-i plătească victimei suma de 5.000 lei.

O metodă simplă de a câștiga bani, a gândit un ieșean! Individul a intrat pe contul de Facebook al surorii sale vitrege, în vârstă de 16 ani, și a descărcat câteva fotografii cu ea, poze trimise de fată către prietenul ei. Fiind vorba de fotografii în ipostaze intime, tânărul a putut să-și pună planul în aplicare: i-a cerut 1.300 de euro ca să nu publice fotografiile. Nici o clipă nu i-a trecut prin cap că ar putea fi descoperit, întrucât locuiau împreună și auzea toate discuțiile din casă. Credea că este cu un pas înaintea familiei care încerca să o ajute pe sora sa să iasă basma curată.

Șantajistul a fost reținut

Dar nu a reușit să-și ducă planul până la capăt. În luna ianuarie, minora a mers cu tatăl el la Poliție să ceară ajutor. După ce au primit sesizarea, polițiștii au făcut verificări și foarte repede au ajuns și la făptaș. Când l-au chemat la audieri, tânărul mai întâi a negat, apoi a recunoascut totul. Astfel, pe 11 ianuarie, tânărul în vârstă de 19 ani a fost reținut pentru șantaj, acces ilegal la un sistem informatic și violarea secretului corespondenței.

Procesul a început pe 17 februarie, iar pe 15 iulie, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Gabriel Matei Agafiței la 2 ani și o lună de închisoare, cu suspendare, pentru acces ilegal la un sistem informatic și violarea secretului corespondenței. În plus, magistrații l-au obligat pe ieșean la plata către victimă a sumei de 5.000 de lei, drept daune morale, scrie bzi.ro

Citește și: 

Şantaj sexual cu fotografii deocheate în Neamț. Femeie de 41 de ani, escrocată de un tânăr de 19 ani

Tânăr de 19 ani, condamnat pentru șantaj sexual. O fată de 14 ani, una dintre victimele bărbatului

Mai multe