Închisoare pentru o prostituată româncă din Spania! Magistrații au considerat că și-a înșelat un client cu 1 milion de euro

7 noiembrie 2021 15:20   Național
Ultima actualizare:

O prostituată româncă a fost condamnată la șase ani de închisoare în Spania, după ce, timp de 3 ani, a reușit să stoarcă aproape un milion de euro de la unul din clienții săi.

Românca în vârstă de 32 de ani a fost găsită vinovată de înșelăciune în formă continuată, fiind condamnată la 6 ani de închisoare, o amendă de 4.320 euro și plata unei despăgubiri către victimă egală cu suma fraudată, 922.000 euro, relatează publicația Europa Press, citată de dcnews.ro.

Sentința a fost dată de Tribunalului Provincial Cantabria. Românca a făcut recurs, cerând achitarea pedepsei, motivând o eroare în aprecierea relației sale cu victima, care, potrivit acesteia, era „sexuală și comercială”. Însă Curtea Superioară de Justiție din Cantabria (TSJC) a confirmat sentința de șase ani de închisoare.  

Ce motive invoca pentru a cere bani

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, femeia l-a întâlnit pe bărbat la clubul de noapte în care lucra. Ea a stabilit „o relație de prietenie intimă” și conștientă că acesta are o situație materială bună, a pus la cale „o serie de acțiuni pentru a obține cât mai mulți bani”. De-a lungul timpului, a cerut diferite sume de bani inventând „situații limită” și urgențe medicale. De exemplu, femeia i-a spus spaniolului că a trebuit să fie supusă unei intervenții chirurgicale pentru extirparea uterului și pentru o tumoră pe creier. Altădată, i-a spus că trebuie să facă de chimioterapie și radioterapie, precum și că a fost răpită si jefuită.

În acest fel, între 2015 și 2017 , a primit în total 922.000 de euro, pe care bărbatul i-a obținut prin vânzarea a trei proprietăți, prin împrumuturi pe care le-a cerut de la prietenii său, precum și împrumuturi de la patru bănci. În momentul în care tânăra și-a dat seama că nu va mai putea stoarce și alți bani de la clientul său, a rupt orice relație cu persoana vătămată și a dispărut de la domiciliul ei obișnuit. 

Citește și: 

25 de ani de închisoare pentru un român care a violat o tânără în Belgia, apoi a lăsat-o să moară. Bărbatul și-a făcut un selfie cu femeia în agonie

Român, condamnat la 30 de ani de închisoare în Franţa după ce şi-a ucis soţia gravidă şi copiii

Mai multe