Interlopul gălățean care a bătut un medic ginecolog în cabinetul acestuia, pedepsit de magistrați. Ce alte acuzații îi mai aduc anchetatorii

5 ianuarie 2021 17:02   Național
Ultima actualizare:

Un cunoscut interlop din Galați a primit o condamnare de 6 ani și 9 luni de închisoare pentru două fapte și este cercetat și pentru trafic de persoane și proxenetism. Ali Cristi Ionel (24 de ani), zis Cristi Spaidăr, este cel care a agresat un medic ginecolog în cabinetul acestuia, iar la câteva luni distanță a înjunghiat un taximetrist.

Ali Cristi Ionel a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Galaţi în decembrie 2020, la 6 ani şi 9 luni de închisoare pentru tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Dosarul este complex şi include două momente violente distincte, scrie adevarul.ro. Individul a primit 6 ani şi 4 luni de închisoare pentru tentativă de omor, după ce a înjunghiat un taximetrist pe 22 septembrie 2019. Apoi, într-o cauză conexă, judecătorii au dispus încetarea procesului penal pornit la plângerea prealabilă a medicului ginecolog Ioan Costache Botezatu (69 de ani) pentru lovire şi alte violenţe, dar l-au condamnat pe Ali Cristi Ionel la un an şi 3 luni de închisoare pentru tulburarea liniştii publice, cele două pedepse fiind contopite. 

Medicul s-a lovit cu capul de birou   

Incidentul de la care a pornit totul a avut loc în dimineaţa zilei de 20 februarie 2019, atunci când la cabinetul medicului ginecolog Ioan Costache Botezatu, din incinta clinicii private MedLife, s-a prezentat Cristi Spaidăr împreună cu partenera lui de viaţă. Deşi nu avea programare, tânărul a insistat ca medicul să o vadă pe femeia care-l însoţea, medicul fiind de acord. Apoi, tânărul a insistat să fie de faţă la consultul ginecologic și a obținut aprobarea medicului Botezatu. Însă, în cabinet, bărbatul a început să-i pună foarte multe întrebări medicului, ceea ce l-a determinat pe acesta să-l roage să părăsească încăperea. Tânărul a refuzat şi a început să-i adreseze medicului injurii, moment în care dr. Botezatu a ieşit pe hol şi a cerut asistentei să sune la Poliţie. Acest lucru l-a înfuriat la culme pe bărbat, care l-a îmbrâncit violent pe medic, acesta căzând şi lovindu-se cu capul de un birou.

Ulterior, medicul a postat pe Facebook imagini în care se vede cum este bruscat, precizând că nu se teme de agresor. „Postarea este un strigăt despre comportamentul multor pacienţi, ajungându-se şi la aceste agresiuni fizice. Nu este teamă, ci revoltă”, scria la acel moment doctorul, anunţând că a depus plângere.

Mai multe detalii aflați pe adevarul.ro.

Mai multe