Ion Țiriac și-a desemnat conducătorul imperiului. Are 33 de copii în total și trei moștenitori legitimi

25 septembrie 2024 10:07   Național
Ultima actualizare:

Ion Țiriac, în vârstă de 85 de ani, cu o avere estimată la 2,1 miliarde de euro a anunțat curând cine va prelua conducerea imperiului său. Omul de afaceri a investit de-a lungul timpului în diverse domenii, între care industria bancară, asigurări, automobile, imobiliare. De la fiul său, Ion Ion Țiriac, miliardarul are doi nepoți, Alexandru (16 ani) și Nicholas (15 ani).

Ion Țiriac are 33 de copii în total

Pe 9 mai 2023, omul de afaceri Ion Țiriac a împlinit 84 de ani, iar unica sa fiică, Ioana (26 de ani), a marcat momentul cu o fotografie postată pe rețelele sociale.

 De ziua miliardarului, fata acestuia a publicat una dintre puținele imagini existente în mediul online alături de tatăl ei și un mesaj elocvent: ”84”. Alături de cifră, fiica lui Țiriac a ales un emoticon care înfățișa o coroană de rege.

Ion Țiriac a vorbit deschis despre copiii săi și a spus că în total are 33. 

„Mereu mi-au plăcut femeile, nu pot să explic acum din ce motiv. Am 3 copii legitimi, dar am 33 în total.

Nu îmi poartă numele, dar după dispariția mea, averea va fi împărțită în 33 de părți egale. Toată lumea va primi aceeași sumă. Dacă le cade totul din cer, vor avea unele dizabilităţi”, a declarat în trecut, într-un interviu, Ion Țiriac.

Cine moștenește imperiul miliardarului

Ion Țiriac a anunțat că nu mai gestionează el afacerile și cî i-a cedat fiului său cel mare, Ion Alexandru Țiriac (48 de ani), responsabilitatea de a conduce afacerile familiei, scrie Digi Sport

 „Feciorul meu, ăl' mare, are aproape 48 de ani - 50 de ani. Și-a luat în mână sceptrul și conduce formidabil de bine fundația asta și cu toate treburile”, spus Ion Țiriac, în podcastul Prietenii lui Ovidiu. 

„Mi s-a simplificat puțin viața în România, pentru că am grijă numai de fundație, fundație, fundație. Restul businessului, e Ion Ion (n.r. Ion Alexandru Țiriac), are treaba lui, o face bine, stă 6 luni în Emirate, stă 3 luni aici, 3 luni în altă parte, a mai spus miliardarul.

Țiriac a vorbit și despre nepoții lui, doi adolescenți de 15 și 16 ani, băieții lui Ion Ion și ai Anastasiei Lazariuc.  

„Nepoții mei sunt în regulă și ei, sunt băieți mari. Alexandru are 16 ani, 1.95 m și 48 la picior. Ce vrei? Mai mult de atât nu puteam să fac”, a mai spus Ion Țiriac.

Mai multe