Italia. Adolescent român care și-a dat foc în curtea casei a murit la spital. Ce au făcut medicii în ultimele ore de viață ale băiatului

29 septembrie 2020 12:45   Național
Ultima actualizare:

Tragedie fără margini în familia unor români din Italia! La numai 15 ani, copilul familiei a sfârșit în chinuri, după ce și-a dat foc și a agonizat trei zile în spital.

Vineri dimineață, adolescentul a aruncat benzină pe el și și-a dat foc în curtea casei din Velletri, scrie observatornews.ro. Tatăl băiatului, care tocmai venise acasă de la serviciu și urma să-l ducă la cursuri, a văzut că iese fum din spatele curții și a mers să verifice ce se întâmplă. Atunci și-a văzut fiul arzând ca o torță și s-a aruncat peste el să-l salveze. La fața locului au intervenit pompierii și un echipaj 118 cu o ambulanță și un elicopter de salvare.

Băiatul a suferit arsuri pe 90% din suprafața corpului

Băiatul, care a suferit arsuri pe 90% din suprafața corpului, a fost transportat în stare gravă la spitalul Gemelli din Roma, în timp ce tatăl, în vârstă de 45 de ani, a fost dus cu o ambulanță la Sant'Eugenio și ținut pentru observare pentru arsuri la brațe și picioare.

Tatăl și-a luat rămas bun de la copil

Deși adolescentul a fost adus în stare critică la spital, medicii din Roma, dar și părinții, au sperat până în ultima clipă la o minune. Din păcate, starea băiatului s-a înrăutățit rapid. Medicii au realizat că adolescentul își trăiește ultimele ore, așa că au pus la punct un transfer protejat de la spitalul S. Eugenio, oferindu-i tatălui posibilitatea de a-și lua rămas bun de la copilul său.

Carabinierii din Velletri, regiunea Lazio, au deschis o anchetă și verifică ce l-a împins pe tânărul român să recurgă la un asemenea gest. 

Citește și: 

Doi români printre cei 39 de morți din Italia. De ce s-a prăbușit podul de lângă Genova?

Un deținut român s-a sinucis într-o închisoare italiană

Mai multe