Italia și Spania, în zona roșie! Lista completă a țărilor cu risc epidemiologic

17 decembrie 2021 13:49   Național
Ultima actualizare:

Vești proaste pentru turiștii și românii care lucrează în străinătate! Lista ţărilor considerate cu risc epidemiologic a fost actualizată, vineri (17 decembrie), iar Spania şi Italia, Suedia, Dominica şi Maldive au fost incluse în zona roşie, din cauza incidenţei ridicate a cazurilor de COVID-19. 

În Spania și Italia, noile țări incluse pe zona roșie, trăiește o comunitate foarte mare de români. 

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat hotărârea privind actualizarea țărilor cu epidemiologic ridicat:

În zona roşie au intrat următoarele țări: Spania, Italia, Suedia, Dominica şi Maldive

În zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: nici un Stat, din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Bolivia, Coreea de Sud şi Insulele Virgine Britanice;

În zona verde au intrat: Armenia, Albania, Mongolia şi Brunei Darussalam.

Lista actualizată a șărilor considerate cu risc intră în vigoare în 19 decembrie, ora 00:00.     

Cine este exceptat de la carantină, la intrarea în țară

CNSU a stabilit reguli noi de aplicare a măsurii carantinei care se aplică persoanelor care sosesc în România. Există și excepții de la regulă, după cum veți vedea mai jos:

Şoferii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă vor fi exceptaţi de la măsura carantinei, a anunțat CNSU, vineri (17 decembrie:

De asemenea, nici șoferii microbuzelor de transport persoane nu vor fi plasaţi în carantină dacă fac dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală.

Astfel, a fost stabilit faptul că șoferii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă nu intră în carantină. 

CNSU a decis, totodată, și exceptarea de la măsura carantinei a conducătorilor autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, dacă fac dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală.

Mai multe