Jandarmii care au imobilizat cu spray un suspect de pedofilie din Suceava, anchetați!

21 iulie 2019 9:39   Național
Ultima actualizare:

Caz șocant în Suceava! Un bărbat acuzat că a agresat sexual o fetiță de 13 ani a murit după o intervenție în forță a jandarmilor. Suspectul de 55 de ani a opus rezistență, astfel că a fost imobilizat cu spray lacrimogen.

Întreaga scenă a avut loc la un festival de folclor din Suceava. Bărbatul era deja cercetat într-un dosar de pedofilie. Suspectul a fost pus la pământ de doi jandarmi, însă s-a opus încătușării. După o altercație de trei minute, o femeie care face parte din echipajul Jandarmeriei a scos spray-ul lacrimogen și l-a pulverizat în fața bărbatului. Substanța iritantă l-a făcut pe suspect să leșine, acesta ajungând în comă la spital.

Suspectul ar fi atins o fetiță de 13 ani în zonele intime

„Pacientul a ajuns în comă profundă. Din ce mi-ai zis colegii de la Vatra Dornei, a fost un stop cardiorespirator, resuscitat. Pacientul este intubat”, a declarat Dan Teodorovici, medic UPU Suceava, potrivit observator.tv. Câteva ore mai târziu, bărbatul a murit la spital. Conform medicilor, el a suferit un infract. Individul era cercetat într-un dosar penal deschis anul trecut pentru coruperea sexuală a minorilor. De această dată, el a fost încătușat după ce ar fi agresat sexual o fetiță de 13 ani, în centrul orașului Vatra Dornei, la un spectacol de muzică populară. Părinții copilei au sunat la 112. 

Modul în care echipajul de jandarmi a acționat a fost criticat de multe voci. Spray-ul lacrimogen nu poate fi pulverizat de la o distanță mai mică de un metru și jumătate și niciodată direct în față, potrivit ghidului de intervenție profesională al Jandarmeriei.

„Parchetul Militar Iaşi a deschis un dosar penal şi va face verificări în acest caz, acţiunea jandarmilor urmând a fi analizată de către această instituţie”, a explicat Col Bogdan Cornaci, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Suceava.

Mai multe