Laura Crișan, reținută pentru omor calificat. Și-a executat tatăl pentru că voia să o dezmoștenească în favoarea altei persoane

24 octombrie 2024 4:44   Național
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai grele anchete din ultimii ani, asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan, pare să se apropie de final. Din martoră, acum trei ani, fiica afaceristului Ioan Crișan, Laura Crișan, a devenit principalul suspect. Ea a ajuns miercuri seara la București pentru audieri, iar în timpul nopții, ea și doi complici au fost reținuți pentru omor calificat. Laura Crișan a comandat asasinarea tatălui ei pentru că acesta intenționa să o dezmoștnească.

Laura Crișan urma să fie dezmoștenită

Fiica milionarului ucis în atentatul cu bombă de la Arad din mai 2021 a fost adusă, miercuri seară, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că fiica afaceristului ar fi plănuit uciderea tatălui său după ce ar fi aflat că acesta urma să o dezmoştenească.

Femeia nu a suportat ideea și a contatat trei bărbați pe care i-ar fi angajat ca să îi ucidă tatăl.

Fiica milionarului ar urma să fie acuzată de omor calificat şi instigare la aceeaşi infracţiune, conform aceloraşi surse.

Potrivit surselor citate, fapta comisă ar fi avut la bază un interes financiar, întrucât omul de afaceri ar fi dorit să o dezmoştenească pe fiică.

Crișan se pregătea să își lase afacerea fostului ginere

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est. Aceasta era amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă, la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Potrivit celor mai recente informații, Ioan Crișan, aflat în conflict cu fiica sa, urma să o dezmoștenească și să își lase afacerea pe mâna fostului ginere. Între Laura Crișat și fostul soț exista de mai mult timp o situație extrem de tensionată.  

Ucis de o bombă detonată de la distanță

Pe 29 mai 2021, omul de afaceri Ioan Crişan a murit, după ce maşina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad. Sub mașină era amplasat un dispozitiv exploziv care a fost detonat de la distanță.

Principala pistă a anchetei se referă la un asasinat la comandă. În acest caz mai sunt implicaţi trei complici. Un bărbat care a fabricat dispozitivul exploziv și declanșatorul de la distanță și alți doi care l-au filat pe omul de afaceri contribuind la momentul plasării bombei și ulterior a detonării acesteia.

Mai multe