Ludovic Orban: "După 1 iunie, intenția e să deschidem sezonul estival"

16 mai 2020 14:01   Național
Ultima actualizare:

Vești bune pentru cei care se gândesc la vacanță! Premierul Ludovic Orban a anunțat, sâmbătă (16 mai) că după data de 1 iunie va fi reglementat sectorul turistic în România. În fericiul caz în care nu reapar noi focare de coronavirus, se are în vedere deschiderea sezonului estival.

Aflat la la Vama Albița să întâmpine echipa de medici și asistenți români care a revenit din misiunea în Republica Moldova, unde a sprijinit personalul medical din această țară, el a vorbit și despre măsurile de relaxare, care au început pe 15 mai.

Hotelurile se pot deschide înainte

Întrebat când va fi deschis sezonul estival, Ludovic Orban a afirmat că, cel mai probabil se va întâmpla asta după 1 iunie. Acesta a subliniat că hotelurile pot fi deschise încă de pe acum, dar masa poate fi servită doar în regim de room service.

„Probabil după 1 iunie vom reglementa acest sector. Dacă nu există o răspândire mai largă a virusului, intenția noastră este ca, în condiții stricte, să permitem deschiderea sezonului estival”, a declarat Ludovic Orban, potrivit observatornews.ro.

Mai multe