Marius Achim, extrădat cu mașina din Franța. Motivul pentru care nu a fost primit în avion

2 ianuarie 2022 16:58   Național

Unul dintre cei mai periculoşi interlopi români, Marius Ştefan Achim, a fost extrădat cu maşina din Franţa deoarece nu a fost primit în avion. În martie 2020, Achim l-a împuşcat mortal într-o scară de bloc din Bacău pe un tânăr de 22 de ani.

Marius Achim s-a antrenat în Legiunea Franceză

Marius Ştefan Achim a fost antrenat în Legiunea Franceză şi este considerat unul dintre cei mai periculoşi interlopi din România. El a avut legături puternice cu Galaţiul, fiind locotenentul lui Marian Ivan, fostul lider al lumii interlope, care a fost asasinat în plină stradă în Galaţi de doi rivali, informează Adevărul. 

După moartea temutului mafiot, Ştefan Achim (46 de ani) s-a ascuns, însă a continuat să fie implicat în diferite scandaluri. 

Achim a împușcat mortal un tânăr de 22 de ani 

În martie 2020, Achim (46 ani) l-a împuşcat mortal într-o scară de bloc din Bacău, pe un tânăr de 22 de ani. Ulterior, a fugit în Franţa, ţară pe care o cunoştea din perioada în care servise în Legiunea Străină. A fost prins de autorităţile franceze, fiind încătuşat la data de 21 mai 2020 în localitatea Creil.

Ştefan Achim a fost trimis în judecată pentru omor calificat, tâlhărie calificată, contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Francezii l-au pus în lanţuri şi au folosit un brâu special pentru imobilizare, însă compania aeriană ar fi refuzat să-l primească pe Achim în avion, din motive de securitate. Astfel, acesta a fost adus cu maşina până în România.

Achim se află în închisoare, în condiții de maximă siguranță, la Bacău

  Achim e încarcerat în condiții de maximă siguranță în Bacău și audierile lui au loc doar prin videoconferință, nefiind scos din interiorul închisorii. E acuzat de omor și procesul lui va începe în primăvara acestui an.

Mai multe