Mercedes la 300 de lei și BMW la 150 de lei. Emil Boc arată mașinile fără stăpân scose la licitație.VIDEO

7 septembrie 2024 12:09   Național
Ultima actualizare:

„Mercedes la 300 de lei și BMW la 150 de lei. Da, este posibil la Cluj”, spune primarul celui mai scump oraș din România, Emil Boc. Primăria Cluj-Napoca anunță organizarea unei licitații publice pentru valorificarea mașinilor abandonate sau fără stăpân care au fost ridicate de pe domeniul public al orașului. Emil Boc a postat pe pagina lui de Facebook un filmuleț în care sunt prezentate mașinile cu prețuri inimaginabile între 100 și 300 de lei.

 Mercedes și BMW, scose la vânzare. Preț de pornire: 100 de lei

Lucrătprii primăriei Cluj-Napoca au făcut curat pe trotuarele din oraș și au adunat toate mașinile abandonate sau cărora nu li s-a putut găsit stăpânul. Au fpost aduse taote în depozitul RADP, iar acum sunt scoase la vânzare.

Nimic neobișnuit până la preț.

Prețurile de pornire sunt extrem de accesibile, iar printre vehiculele disponibile se numără modele precum Mercedes și BMW, la prețuri între 150 și 300 de lei.

Mașinile scoase la licitație sunt vehicule care au fost abandonate de proprietari și lăsate nemișcate pe domeniul public timp de cel puțin șase luni, explică Cluj 24.

Anunțul primarului Emil Boc

Chiar primarul Emil Boc apare într-un filmuleț în care îndeamnă românii să participe la licitația pentru mașinile „fără stăpân”. Vehiculele sunt filmate în așa fel încât doritorii să își dea seama în ce stare se află mașinile scose la licitație.

„Mercedes la 300 de lei și BMW la costul de 150 de lei? Da, este posibil la Cluj! Este posibil să cumpărați mașini abandonate sau fără stăpân prin licitație la un preț de pornire de 150 de lei, de 300 de lei. De unde vin aceste mașini? E vorba de mașinile care au fost abandonate de către proprietari pe domeniul public și care au fost ridicate de către municipalitate.

Pentru ca o mașină să fie declarată abandonată, ea trebuie să stea șase luni de zile nemișcată pe domeniul public, după care primăria îți trimite o somație să o ridici, iar dacă nu ai ridicat-o, primăria o duce la RADP, după care o valorifică prin procedură de achiziție publică.

E vorba de mașini vechi sau mașini stricate, e vorba de un proces prin care eliberăm domeniul public de rable pentru a putea da șansa cetățenilor care au mașini cu toate actele în regulă să îl poată utiliza”, a declarat primarul Emil Boc.

Persoanele interesate să achiziționeze una dintre aceste mașini pot viziona vehiculele pe strada Nădășel numărul 4A, între orele 8:00 și 15:00, până pe data de 11 septembrie. În aceeași zi, va avea loc licitația publică la sediul Primăriei Cluj-Napoca, unde participanții sunt invitați să facă oferte pentru vehiculele disponibile.

Mai multe