Mercur în subsolul unui bloc din Câmulung Muscel. Autoritățile au securizat zona

22 februarie 2022 12:01   Național
Ultima actualizare:

Un real pericol a fost evitat la limită într-un bloc din Câmpulung Muscel, județul Argeș. Un locatar a găsit două sticle cu mercur în subsolul blocului și a anunțat imediat autoiritățile.   

Luni seară, 21 februarie. Un locatar al unui bloc din Câmulung Muscel a coborât la subsolul blocului pentru a face curățenie. La un moment dat, acesta a călcat într-o substanță care se scurgea dintr-un bidon.

Inițil, bărbatul a crezut că este vopsea, însă s-a răzgândit imediat ce a văzut că se întinde altfel decât ar facea-o vopseaua. Imediat, a pus mâna pe telefon șți a sunat la 112, gândindu-se că este substanța periculoasă numită mercur.

Zona a fost securizată

La fața locului a ajuns și primarul orașului, fosta jurnalistă Elena Lasconi. Aceasta a scris în detaliu pe pagina sa de Facebook ce s-a întâmplat  luni seară.

Două recipiente cu mercur (de aproximativ 1 litru fiecare), cea mai puternică otravă, au fost găsite în fosta uscătorie a blocului D28. Un vecin a văzut câteva pete pe jos. Și-a dat seama că e mercur. Într-un sac mai sunt recipientele pline. Câmpulungeanul a sunat la 112. 

A ajuns Garda de Mediu și echipajul special al ISU Argeș (Nuclear, Bacteriologic, Chimic,  Radiologic). Așteptăm echipa de la Arme, Explozibili și substanțe periculoase de la IPJ Argeș. Zona a fost securizată de către Politia națională, Jandarmerie și Poliția Locală.

Urmează să ridice mercurcurul și apoi ancheta care va stabili vinovatul. E clar că va fi un dosar penal”, a scris Elena Lasconi pe Facebook.

„Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă intra un copil”

În fața jurnaliștilor, primarul Elena Lasconi și-a exprimat îngrijorarea și s-a întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă, în loculul unui adult, ar fi găsit mercurul un copil. 

Un locatar care făcea curăţenia a călcat în mercurul ce se scurgea pe jos dintr-un bidon. Iniţial a crezut că este vopsea. Când a văzut cum se întinde ca mercurul, a sunat la 112. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă intra un copil... Ne iubeşte Dumnezeu”, a declarat pentru „Adevărul”  primăriţa Elena Lasconi. 

Puteți urmări știrile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Mai multe