Merita așa o amendă. Un bărbat din Bihor și-a lăsat câinele legat în soare. Chiar polițiștii l-au găsit

23 august 2024 12:34   Național
Ultima actualizare:

Polițiștii din Bihor l-au amendat drastic pe un bărbat care și-a lăsat câinele în soare, legat cu un lanț, fără apă și fără mâncare. Agenții, care se aflau într-o misiune preventivă. Câinele, un ciobănesc german, era într-o stare deplorabilă la momentul găsirii.

Câinele abia mai răsufla când a fost găsit

Câinele, aflat într-o stare de sănătate precară, a fost găsit joi de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Bihor, în timpul unei acţiuni preventive. 

E vorba despre un exemplar de ciobănesc german. Patrupedul era legat cu un lanţ scurt, lăsat în soare şi plin de noroi. La momentul găsirii, lângă el nu avea nicio sursă de hrană sau apă.

Câinele a fost preluat de către poliţiştii de la Protecţia animalelor şi plasat într-un adăpost.

„Pe un teren viran, în localitatea Leş, judeţ Bihor, poliţiştii de la protecţia animalelor au descoperit un câine metis din rasa Ciobănesc german, legat cu un lanţ foarte scurt, sub 2 metri lungime.

Animalul nu beneficia de un adăpost corespunzător, fiind ţinut în noroi, sub cerul liber, printre materii fecale de origine animală, fără posibilitatea de a se adăposti la umbră.

Totodată, la momentul controlului, câinele nu beneficia de suficientă apă şi hrană, starea de sănătate a acestuia fiind precară, prezentând semne vizibile de malnutriţie.

Câinele prezenta un comportament apatic şi o stare de îngrijire proastă, blana animalului fiind murdară de noroi”, se arată într-un comunicat dat publicităţii vineri de Poliţia Bihor, potrivit presei locale.

Ce amendă a primit stăpânul câinelui

Poliţiştii l-au identificat repede pe proprietarul animalului. Acesta este un bărbat în vârstă de 62 de ani, din localitatea Leş, județul Bihor.

Probabil dacă cunoștea amenzile prevăzute de lege pentru astfel de situații ar fi avut mai multă grijă de câinele său.

Polițștii l-au amendat pe bărbat cu suma de 6000 de lei pentru maltratarea animalului. Câinele a fost preluat de către poliţiştii de la Protecţia animalelor şi plasat într-un adăpost. 

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au emis un ordin de plasare în adăpost pentru câinele salvat pentru o perioadă de 45 de zile.

Mai multe