Mesajul lui Papa Francisc pentru victimele incendiului din Neamț : ”Îmi exprim apropierea şi mă rog pentru ei”

15 noiembrie 2020 16:21   Național
Ultima actualizare:

Papa Francisc a transmis, astăzi, 15 noiembrie, un mesaj pentru familiile victimelor incendiului care a izbucnit la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Suveranul Pontif s-a rugat pentru bolnavii care și-au pierdut viața, dar și pentru cei aflați în suferință.

În timpul rugăciunii „Îngerul Domnului“ de astăzi, 15 noiembrie, Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ şi a încredinţat milostivirii lui Dumnezeu sufletele celor care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, scrie adevarul.ro.

„Ieri, într-o structură spitalicească din România, în care erau internaţi mai mulţi pacienţi afectaţi de coronavirus, a izbucnit un incendiu care a provocat victime. Îmi exprim apropierea mea şi mă rog pentru ei, să ne rugăm pentru ei!“, a precizat Papa Francisc.  

Patriarhul BOR, mesaj de condoleanțe

Şi patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj de condoleanţe şi l-a elogiat pe medicul care şi-a riscat viaţa pentru a-şi salva pacienţii.   

Zece bolnavi de COVID-19 au murit, iar alte şapte persoane, inclusiv medici şi o asistentă medicală, au fost grav rănite. Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ are arsuri grave şi a fost transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid“ din Bruxelles.  

Citește și: 

Mesajul lui Klaus Iohannis după incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț: "Sunt profund îndurerat" 

VIDEO Explozie urmată de un incendiu într-un bloc din Piatra Neamţ. Unul dintre răniți va ajunge în Belgia

Mai multe