Gestul lui Mircea Cartarescu pentru copiii dintr-un sat din Romania!

17 mai 2022 8:29   Național
Ultima actualizare:

Mircea Cărtărescu și soția sa, la rândul său o scriitoare de succes, au donat copiilor din comuna Teaca aproape 600 de cărți. Unul dintre cei mai apreciați scriitor români a venit personal cu acest dar și cu alte bunătăți.

Acțiunea lăudabilă a pornit de la o inițiativă a Fundației Melior, al cărei membru fondator este chiar soția celebrului scriitor. În total, este vorba de 585 de cărți donate. Iar comuna Teaca din județul Bistrița este a 18-a localitate unde fundația face un asemnea gest.

„Plecăm la drum către comuna Teaca din județul Bistrița cu a 18-a bibliotecă Melior: 600 de cărți noi și minunate, în valoare totală de 5000 de euro, pentru copiii comunei. Plus croissanturi și prăjituri, yummy!”, a scris scriitorul, în urmă cu câteva zile, pe pagina sa de Facebook.

Mircea Cărtărescu și soția sa au donat cărți în valoare de 5.000 de euro

De multă vreme, cei doi scriitori aduc o picătură de cultură în comunitățile mai nevoiașe din țară. Popasul din comuna Teaca este al 18-lea din această aventură culturală. Fondatoarea proiectului a înțeles demult cât de importantă este cartea în formarea copiilor.

De altfel, după episodul din județul Bistrița, Ioana Nicolaie a făcut și o radiografie a impactului puternic pe care îl are școala în dezvoltarea creativității, curajului și imaginației.

„Când avem ateliere de joacă și imaginație ne dăm seama imediat de felul în care sunt educați copiii. Cei fără curaj cresc într-un loc în care li se retează curajul. Cei fără spontaneitate arată că trăsătura asta nu e deloc prețuită de educatorii lor.

Cei raționali cu metodă și care nu pot plonja în imaginație dau seama de un sistem de educație clișeizat, în care nu mai e deloc vorba despre ei înșiși, ci despre cum îi vor unii profesori”, a scris soția lui Mircea Cărtărescu pe pagina de Facebook a fundației Melior.

Mircea Cărtărescu este unul dintre cei mai premiați și traduși scriitori români ai perioadei de după 1989, publicând peste 30 de volume care au fost traduse în 23 de limbi. Scriitorul în vârstă de 65 de ani este este laureat al mai multor premii internaționale prestigioase, precum Premiul Thomas Mann, Premiul de Stat al Austriei sau Premiul Formentor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Mai multe