Motivul bătăliei din Pantelimon ar fi o fată. Răniții sunt sub pază la spital, iar orașul e împânzit de forțe de ordine

22 septembrie 2024 10:57   Național
Ultima actualizare:

Mobilizare excepțională după bătaia cruntă de ieri din orașul Pantelimon, lângă București. Mai mulți bărbați s-au atacat cu bâte și săbii, iar bătaia a continuat și în camera de gardă a unui spital din Sectorul 2 din Capitală. Azi, Pantelimon este împânzit de luptători, polițiști și jandarmi. Se caută agresorii.

S-au atacat cu furci, topoare, bâte și săbii

Peste 400 de polițiști, luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmi au fost mobilizați în orașul Pantelimon. S-au instituit filtre de securitate și se caută bătăuții care au participat la scandalul violent care a izbucnit sâmbătă între două clanuri.

Bătaia a fost surprinsă de camare video, iar imaginile au apărut pe rețelele sociale.

Conflictul deosebit de violent, care a implicat arme periculoase precum săbii, topoare, furci și bâte, s-a soldat cu mai mulți răniți care au fost aduși de echipajele medicale de pe Ambulanțe la spital.

Răniții au fost atacați și în spital de agresorii care i-au urmărit. Camerele video ale unității medicale i-au surprins pe aceștia cum intră în spital agresiv înarmați cu bâte.

Clanurile s-au luat la bătaie pentru o fată

Între timp, 19 persoane care au participat la bătaie au fost identificate. Dintre acestea șase au fost reținute. În total, la poliție pentru audieri sunt 12 din cei identificați.  

„În urma verificărilor, a rezultat faptul că incidentul s-a produs pe fondul unor tensiuni între două familii, cauzate de relaţia dintre un bărbat şi o femeie.

În urma intervenţiei imediate au fost identificate 19 persoane implicate în incident. 12 dintre persoanele participante la conflict au fost conduse la unitatea de poliţie pentru audieri, fiind şi la acest moment în custodia poliţiştilor", a informat duminică IPJ Ilfov.

Mai multe persoane care s-au aflat ieri în mijlocul violențelor sunt internate în spital, unele în stare gravă. Pentru că ieri răniții au fost atacați chiar și în camera de gardă, ei sunt azi păziți de forțelor de ordine.

Conform anchetatorilor, conflictul a început sâmbătă dimineață între două familii din Pantelimon și a escaladat rapid, transformându-se într-o bătaie generală. Au fost distruse și mai multe mașini.

În timpul confruntării, un autoturism a fost distrus aproape complet, iar un agresor a încercat să lovească adversarii cu mașina. În urma altercației, cinci persoane au ajuns în stare gravă la spitalele Floreasca și Sfântul Pantelimon din București.

Mai multe