Mureș: Un muncitor îngropat cu pământ, scos din groapă de un căruțaș. Salvatorul a săpat cu mâinile goale

11 mai 2021 14:54   Național
Ultima actualizare:

Un muncitor din Mureș luptă pentru viața lui după ce a suferit un accident de muncă. Bărbatul a fost acoperit de pământ în timp ce coborâse într-un șanț abia săpat. Salvarea lui a venit de la un localnic, care s-a apucat să sape cu mâinile până au venit ajutoarele.

Bărbatul de 32 de ani a intrat în șanțul săpat de un buldoexcavator, cel mai probabil ca să îl niveleze. După câteva secunde, malul s-a surpat, iar pământul a venit peste el. Un localnic care trecea prin zonă s-a apucat să sape cu mâinle goale, până au venit echipele de intervenție, anunță stirileprotv.ro.

”S-a surpat pământul, că nu se vedea nici capul. Am venit cu căruța și a strigat după ajutor. Am sărit, că nu am avut de ales. Dacă e problemă trebuie să ajut”, a declarat salvatorul imediat după incident. De asemenea, și colegii muncitorului au trecut la treabă.

Tânărul a fost adus la suprafață conștient, dar în stare gravă. ”Persoana era conștientă. A fost scoasă și predată ambulanței. A fost intervenție dificilă contra cronometru, datorită pericolului surpării malului de pământ. S-a luat măsura de siguranță pentru personalul de intervenție”, a declarat Cristian Porav, ISU Mureș. Polițiștii și inspectorii de muncă anchetează cazul. Poliția a deschis dosar penal.

Muncitorul este în continuare internat, cu multiple traumatisme. 

Citește și: 

Accident de muncă pe un șantier din Galați! Tânăr de 23 de ani, în comă după ce a căzut în gol de la 15 metri înălţime

Un bărbat a murit după ce a căzut de pe un hotel din Cluj! Acesta lucra la acoperișul clădirii

Mai multe