Fată de 21 de ani, moartă după ce un poliţist a lovit-o cu maşina. Tânăra traversa strada

28 decembrie 2021 6:36   Național

O fată de 21 de ani a murit, în judeţul Sibiu, după ce a fost lovită de o autospecială a Poliţie în timp ce traversa strada.

Accidentul s-a produs luni seara (27 decembrie), pe o stradă din oraşul Agnita. Fata a fost găsită de medici în stare de inconştienţă. Salvatorii au resuscitat-o, dar fără success. Pe numele poliţistului a fost deschis dosar penal.

Tânăra de 21 de ani a fost lovită de poliţist pe strada 1 Decembrie, din Agnita, în jurul orei 21.30, luni, în timp ce traversa. Agentul care a provocat accidentul lucrează la Postul de Poliţie Brădeni şi se afla în timpul serviciului.  El este acum este cercetat penal, dar şi administrativ, conform digi24.ro.

"Din primele cercetări efectuate la locul producerii evenimentului, a rezultat faptul că polițistul, aflat în timpul serviciului, în timp ce conducea autospeciala pe direcția Agnita – Sighișoara, ar fi lovit o tânără în vârstă de 21 de ani, localnică, ce traversa partea carosabilă", a transmis IPJ Sibiu.

Medicii ajunşi la locul accidentului au încercat să o resusciteze pe fata de 21 de ani, care se afla în stare de inconştienţă, dar fără succes: tânăra a murit la faţa locului. Autorităţile au deschis acum un dosar penal pentru ucidere din cuplă. Oamenii legii vor face cercetări pentru a stabili circumstanţele în care a fost produs accidentul.

"În cauză, se întocmesc actele pentru efectuarea de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite toate circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul. La finalul cercetărilor va fi propusă soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Agnita", au mai anunţat polițiștii.

De asemenea, la nivelul IPJ Sibiu, se vor face verificări interne cu privire la respectarea de către polițist a normelor de conduita profesională. Autorităţile au anunţat că, în funcție de rezultatul anchetei penale, vor fi luate măsuri legale în consecință.

Mai multe