Noi taxe și impozite pregătite pentru români! „Se dă milităria jos din pod”
Economia țării noastre continuă să aibă probleme. Este deja a treia lună când România înregistrează cea mai mare inflație din Uniunea Europeană, iar specialiștii ne spun că problemele vor continua și anul viitor. Potrivit acestora, ne putem aștepta la o creștere a taxelor și impozitelor, în viitorul apropiat.
Potrivit informațiilor de la Antena 3 CNN, mai multe solicitări au fost trimise guvernului nostru din partea Fondului Monetar Internațional, cât și din partea Băncii Mondiale. Cu toate acestea, autoritățile din țara noastră au precizat că nu vor ține cont de aceste solicitări.
Din partea FMI, a fost propus un impozit progresiv pe venituri, impozite locale ce țin cont de valoarea proprietăților, o taxă pe mașini, cât și eșalonarea recalculării pensiilor. În același timp, Banca Mondială a propus un impozit de 10% pentru salariile sub 4.000 de lei și 20% pentru cele ce depășesc această sumă. De asemenea, s-a mai propus o singură cotă TVA, cât și o creștere a impozitului de dividente la 10%.
Impozitele pot crește din 2025
„Până la anul, probabil că vom scăpa, pentru că asta își doresc guvernanții, să nu mărească impozitele într-un an electoral. Au făcut-o deja înainte de începerea anului. Dar tot ei au spus că, din 2025, se dă milităria jos din pod. Adică vor crește taxele”, a explicat Bogdan Glăvan, analist economic, conform sursei citate.
Analistul economic a spus că ne putem îndrepta către o impozitare progresivă, însă acest lucru nu este atât de benefic precum pare. Bogdan Glăvan a mai precizat faptul că autoritățile încearcă să prezinte aceste creșteri ca și o rezolvare a inechităților existente, însă realitatea stă cu totul diferit.
„Eu cred că vor exista presiuni să mergem în direcția impozitării progresive? De ce? Tocmai pentru că poate fi vândută chiar sub această ”pălărie” a poverilor inegale. Deci să plătească bogații, pentru că bogații au de unde. Până când populația va descoperi că, de fapt, ea este carne de tun, și că ea va plăti”, a mai explicat analistul economic.