O asistentă din Prahova a murit la câteva zile după ce a aflat că s-a infectat cu noul coronavirus. Avea 50 de ani

24 august 2020 9:41   Național
Ultima actualizare:

O asistentă din Prahova care era infectată cu noul coronavirus a decedat la doar 50 de ani. Femeia a cărei stare de sănătate s-a deteriorat rapid fusese transferată la o unitate sanitară din Medgidia din lipsa locurilor disponibile în Prahova la ATI

Decesul asistentei medicale în vârstă de 50 de ani a fost anunţat duminică după amiază de către autorităţile din judeţ. Conform datelor furnizate de Prefectura Prahova, iniţial femeia s-a prezentat pentru evaluare medicală din cauza unei alte simptomatologii, potrivit news.ro. Asistenta suferea de asemenea de obezitate şi diabet. I s-a făcut şi testul COVID al cărui rezultat a fost pozitiv.

„Pentru că s-a constatat deteriorarea rapidă a stării de sănătate, pe data de 18 august a fost solicitat transferul de la spitalul CFR din Ploieşti către o unitate cu locuri de Terapie Intensivă, fiind găsit un loc disponibil la Medgidia, unde a fost transportată cu elicopterul. În spitalele din Prahova, la momentul respectiv, nu mai era niciun pat ATI liber dintre cele destinate bolnavilor confirmaţi cu SARS-CoV-2” au anunțat autorităţile judeţene.

De la începutul pandemiei de Covid-19 un medic, cinci asistente, trei ambulanţieri, un operator registrator de urgenţă şi trei angajaţi din rândul personalului TESA de la Serviciul de Ambulanţă Prahova au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Dintre aceştia, un medic, un asistent medical şi un ambulanţier sunt internaţi iar patru şoferi, contacţi direcţi ai cazurilor confirmate se află în izolare.

Mai multe