O asistentă din Sălaj și-a abandonat bebelușul nou-născut pe un tomberon!

3 decembrie 2019 14:52   Național
Ultima actualizare:

Caz revoltător! O asistentă medicală din Sălaj este cercetată penal, după ce procurorii au descoperit că, în urmă cu șase ani, și-a abandonat fetița pe un tomberon, în Oradea.

Oroarea a avut loc în luna ianuarie 2013, atunci când un bărbat din Oradea a sunat la 112 și a anunțat că a găsit un bebeluș pe un tomberon, lângă un bloc de pe strada Slatinei, potrivit observator.tv. Fetița în vârstă de două săptămâni a ajuns de urgență la spital, acolo unde medicii au tratat-o de pneumonia. După externare, copilul a fost luat în grija Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). 

Tânăra era elevă atunci când a rămas însărcinată

Din fericire, fetița a fost adoptată de o familie din Oradea. La șase ani de când fetița a fost abandonată, mama biologică s-a căsătorit și s-a prezentat la Serviciul de Evidență a Persoanelor Zalău pentru eliberarea unei noi cărți de identitate. Funcționarii au descoperit că femeia figura ca având un copil și i-au cerut certificatul de naștere al fetiței. Aceasta a negat, iar funcționarii au anunțat Poliția. Procurorii au demarat o anchetă și au descoperit că tânăra și-a abandonat fetița la naștere, în anul 2013. La acea vreme, ea era elevă în ultimul an la Colegiul Silvania din Zalău și și-a ascuns sarcina de părinți. În prezent, ea este asistentă medicală și s-a angajat în străinătate. Femeia este cercetată pentru rele tratamente aplicate minorului, infracțiune pentru care riscă până la șapte ani de închisoare. 

Mai multe