O elevă de 6 ani din Tecuci a sărit de la etajul 1, după ce a fost încuiată în clasă de învățătoare

19 noiembrie 2021 11:35   Național
Ultima actualizare:

O fetiţă de şase ani a trăit o spaimă cumplită când , după terminarea orelor de curs, s-a trezit că este încuiată singură în clasă. Singura soluție salvatoare care i-a trecut prin minte a fost să sară pe geam.

Incidentul a avut loc joi, la o clasă pregătitoare din Şcoala Gimnazială „Elena Doamna” din Tecuci, imediat după terminarea orelor de curs. La ora 11.45, învățătoarea de la clasa respectivă a scos copiii din sală pentru a-i conduce la poartă, acolo unde îi aştepta părinţii. 

Învățătoarea a încuiat clasa în timp ce fetița rămăsese în ea   

Elevii au fost aşezaţi în coloană, câte doi, însă un elev i-a atras atenţia cadrului didactic, s-a aplecat către copil şi nu a observat că o fetiţă s-a întors în clasă. A încuiat sala de clasă deoarece îşi lăsase lucrurile personale acolo, apoi a coborât cu elevii.

Până să se întoarcă învăţătoarea în clasă, eleva s-a panicat, s-a urcat pe scaunul de la catedră şi a sărit pe geam. Din fericire, a fost prinsă în braţe de un alt cadru didactic, care a văzut-o la geamul de la etajul 1.

„Din cele relatate de doamna directoare, la ieşirea din clasa, la finalul orelor, doamna a scos toţi elevii pe hol, un elev i-a atras atenţia, moment în care eleva s-a dus din nou în clasa, fără să fie observată. Doamna a încuiat uşa şi nu a văzut că eleva a rămas în clasă. Copilul s-a speriat, s-a panicat şi a sărit pe geam. În acel moment, din fericire, o altă doamnă învăţătoare ieşea din scoală şi a prins fetiţa, aceasta lovindu-se doar uşor la picior”, ne-a declarat Gina Brânzan, inspector general al ISJ Galaţi, conform adevarul.ro.

Eleva de 6 ani s-a rănit ușor   

Părinţii au mers cu fetiţa la Spitalulul de Pediatrie din Galaţi pentru investigaţii, însă, din fericire copilul are doar o mică leziune la genunchi şi a nu a necesitat internare. „Fetiţa este bine, a avut doar o zgârietură la genunchi. Este acum la şcoală cu mama. A vorbit şi cu psihologul. Fetiţa nu a  ştiut cum să gestioneze momentul, s-a panicat şi a sărit pe geam. Doamna învăţătoare este un cadru didactic model. Este foarte afectată de cele întâmplate”, a explicat Adriana Lefter, directorul Şcolii „Elena Doamna”.

Reprezentanţii Inspectorului Şcolar Galaţi au ajuns vineri dimineaţă la unitatea de învăţământ pentru a analiza incidentul. „În această dimineaţă, doi colegi de la ISJ au plecat la Tecuci pentru a discuta cu doamna învăţătoare şi părinţii fetiţei. A fost chemat şi psihologul pentru a sta de vorbă cu fetiţa. Noi ştim că este bine”, a adăugat inspectorul general.  

Citește și: 

O femeie a sărit în gol de la etajul 6 ca să scape din apartamentul cuprins de flăcări. Reacția pompierilor

Amantul din Iași care a sărit pe geam și a stat 3 săptămâni în comă a scăpat cu viață 

Mai multe