O nuntă de neuitat la Buzău. O mireasă a fost furată cu arme de jucărie. Poliția a spus că este răpire

24 septembrie 2024 9:57   Național

Despre o nuntă din Buzău se va vorbi cu siguranță multă vreme, iar pentru miri rămâne o amintire la care vor râde cu poftă. Evenimentul fericit a avut parte de intervenția poliției, după ce animatorii angajați să o „fure” pe mireasă, conform tradiției, au venit costumați în luptători.

Furatul miresei, confundat cu o răpire

Cinci tineri au ajuns la poliție și au fost amendați după ce au furat mireasa de la o nuntă, potrivit tradiției și contractului semnat cu familia care îi angajase.

Cei cinci animatori, cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani, au fost tocmiți să joace un rol inedit la o nuntă.

Tinerii au intrat în sala de evenimente și au „furat” mireasa. Pentru ca scena sa fie cât mai spectaculoasă, în mâini aceștia țineau replici ale unor arme.

După ce au luat-o pe mireasă, s-au urcat într-o mașină. În trafic au atras atenția unui echipaj de poliție.

Animatorii, opriți în trafic când fluturau armele de jucărie

Un echipaj de poliție a observat în trafic „un autovehicul, ai cărui pasageri erau ieşiţi din habitaclul maşinii pe timpul deplasării, fără a avea cuplate centuri de siguranţă. Aceştia purtau echipament de tip combat, iar în mâini ţineau replici ale unor arme”, transmite Biroul de Presă al IPJ Buzău.

Mașina a fost oprită. Pasagerii „suspecți”, care reprezentau o firmă care se ocupă de organizarea evenimentelor au fost luați pe sus de polițiști.

Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că tinerii reprezintă o societate comercială ce are ca domeniu de activitate alte activități recreative şi distractive. Bărbații au precizat că au fost contractați de către o tânără de 22 de ani, din Brăila, să o preia de la un local dintr-o comună a județului Buzău, unde avea loc petrecerea pentru marcarea oficierii căsătoriei acesteia. Momentul ar fi făcut parte din desfășurarea unor elemente de tradiție, în contextul evenimentului”, a declarat IPJ Buzău într-un comunicat de presă emis luni.

Cei cinci au fost sancționați contravențional de polițiștii din Buzău.

Mai multe