O șoferiță a condus zeci de kilometri pe contrasens, dar nu a primit nicio sancțiune. Cum a fost posibil

28 aprilie 2021 12:40   Național
Ultima actualizare:

O șoferiță care a fost filmată de un alt participant la trafic circulând pe contrasens, pe DN1, în județul Prahova, a scăpat de orice sancțiune pentru că înregistrarea video nu a fost făcută cu aparatură omologată.

Şoferiţa a fost filmată în cursul nopţii de duminică spre luni, în jurul orelor 2.00, în timp ce conducea pe contrasens pe DN1, pe tronsonul Băneşti-Breaza. „Cretină cu 130 km/h pe contrasens! DN1 între Băneşti şi Breaza. IL 04 UYG Ford Fiesta“, a scris Dani Hamza pe grupul TraficTube de pe Facebook. Martorul a precizat că femeia a condus pe contrasens până la intrarea în Predeal, unde a făcut stânga spre Pârâul Rece, dispărând în noapte. 

Martorul a sunat de două ori la 112   

Deşi martorul a sunat la 112 de două ori pentru a cere intervenţia unui echipaj de la Poliţia Rutieră, poliţiştii nu au organizat filtre pe DN1 pentru a opri maşina care circula pe sens contrar. În acest sens, la nivelul IPJ Prahova a fost declanșată o anchetă internă faţă de poliţiştii aflaţi în serviciu.

”Cu privire la înregistrarea video apărută în spaţiul public, proprietarul autoturismului prezentant în imagini a fost identificat. În conformitate cu art. 109 din OUG nr. 195/2002, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se realizează direct de către poliţistul rutier şi cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Prahova, citat de adevarul.ro

Citește și: 

VIDEO Șoferul surprins pe contrasens pe autostrada A3 a făcut accident la câteva secunde după ce a fost filmat 

Scene incredibile pe DN1! Un şofer a mers pe contrasens câţiva kilometri

Mai multe