O şoferiţă beată din Neamţ a băgat trei oameni în spital. Nici nu putea să sufle în etilotest: „De unde, Doamne iartă-mă, să am atâta aer?”

23 august 2021 15:44   Național
Ultima actualizare:

Inconștiența unei șoferițe din Neamț era să o coste viața a trei oameni. S-a urcat beată la volan şi a provocat un accident în urma căruia a băgat trei oameni în spital. În fața polițiștilor, femeii i-a fost foarte greu să sufle în etilotest.

Accidentul a avut loc pe DN15, pe direcția Bicaz – Piatra Neamț. Femeia a pierdut controlul volanului în momentul în care un alt autoturism, care circula pe drum fără prioritate, a ajuns în faţa ei. Cel mai probabil, din cauza alcoolemiei mari, nu a reuşit să frâneze la timp şi a intrat cu maşina în autoturismul în care se aflau trei femei.

După impact, la locul accidentului s-au deplasat două echipaje de pompieri şi o ambulanţă. Victimele au ajuns la spital, iar şoferiţa care consumase alcool s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.  

Șoferița avea 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat  

Însă, până să reușească oamenii legii să stabilească dacă femeia care a provocat accidentul a băut sau nu, au trecut zeci de minute. A fost nevoie de mai multe încercări pentru a reuși să sufle în aparat. LA indicațiile polițistului de a sulfa mai atre, femeia exlama: „ Dar cât, Doamne iartă-mă? Ce aparate aveţi dumneavoastră aici, de nu măsoară?...” sau: „Iar nu mai am! Dar nu mai pot aşa! Aer. De unde, Doamne, iartă-mă, să am atâta aer?”

I-au trebuit şapte încercări până când a reuşit să tragă suficient aer în piept şi să sufle. A picat însă testul. Avea o alcoolemie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, scrie observatornews.ro

Citește și: 

Un şofer de ambulanţă beat a provocat un accident rutier. Nu e la prima abatere

Brașov. Un bărbat a urcat beat la volan și a avariat 12 mașini dintr-o parcare

Mai multe