PNL răspunde atacurilor dure de la Congresul PSD: „O grămadă de fanfaroni înjură pe toată lumea”

24 august 2024 11:52   Național
Ultima actualizare:

Discursurile liderilor PSD la Congresul care l-a reconfirmat în frunte pe Marcel Ciolacu au fost axate pe atacuri dure la adresa PNL. Pagina socială Facebook s-a umplut de reacții din partea liberalilor. „Un festival al impocriziei”/ „Un spectacol grotesc”/„De aceae nu îi votează românii”/ Ion Iliescu, ultimul președinte pesedinst al României”, sunt doar o parte din mesajele-fulger din partea liberalilor.

„Românii știu ce le poate pielea pesediștilor”

Liberalul Dan Motreanu a avut o reacție fulger după atacurile în serie de la Congresul PSD. Într-un mesaj postat pe Facebook el a spus că Ion Iliescu va rămâne ultimul președinte pesedist al României.

„Marcel Ciolacu se vrea președinte, dar nu are curajul să se delimiteze de Ion Iliescu. Acesta era mesajul prin care Marcel Ciolacu putea să le arate românilor că PSD s-a schimbat.

De fapt, Ion Iliescu rămane patronul spiritual si politic al PSD. A fost singurul președinte al României dat de PSD și un șef de stat nociv pentru România.

A fost și singurul președinte implicat în evenimente care au dus la moartea unor oameni, precum mineriada din iunie 1990.

De la Iliescu, pesediștii nu au mai dat niciun președinte al României pentru că românii i-au oprit în turul doi.

Românii stiu ce le poate pielea pesedistilor, deși aceștia se pretind și astăzi, ca și atunci, preocupați de viața cetățenilor”, scrie Motreanu.

Liberalul continuă și spune că socialii democrați s-au dovedit în repetate rânduri „aroganți, vicleni , mincinoși și cu apucături comuniste”

„De aceea, PSD nu a mai câștigat alegerile prezidențiale de 24 de ani.

Ion Iliescu a fost și va fi pentru cel puțin un deceniu de acum încolo ultimul președinte pesedist al României.

Năstase, Geoană, Ponta și Dăncilă nu au putut sări peste umbra lui Iliescu la prezidențiale.

Nici Ciolacu nu o va putea face. PSD ramane un partid adversar al democratiei, fapt dovedit de numeroase abuzuri, de la mineriade, la ordonața 13 sau reprimarea manifestației din 10 august”, conchide Dan Motreanu .

Alina Gorghiu: „Un spectacol rudimentar”

„Congresul PSD - un spectacol rudimentar împotriva PNL.

Au evitat temele importante pentru viitor, fie ele de politică externă, economie, fiscalitate sau protecție socială. Ca să nu mai zic că tema “stat de drept și justiție” nu a existat.

(...) A fost esențial ca, în toți anii de la aderarea României la UE, Președintele României să nu fie de la PSD.

Liberalii nu sunt pe placul PSD pentru că sunt singurul rival pe măsură și au fost de ani de zile partidul care a ținut linia pro stat de drept, drepturi și libertăți, neintervenție în justiție.

De aceea, pentru România și pentru decența statului de drept este foarte important ca și viitorul Președinte să fie de la PNL”, a scris Gorghiu pe pagina socială.

Florin Roman: „A început sfârșitul politic al lui Marcel Ciolacu”

Deputatul Florin Roman a reacționat și el. El susține într-o postare pe rețeaua socială că „a început sfârşitul politic al lui Marcel Ciolacu”.

  „A început sfârşitul politic a lui Marcel Ciolacu! Un congres, aşa cum le place comuniştilor, cu un singur candidat, pentru ca ei întotdeauna au avut nevoie de un tătuc, fie ca îl chema Nicolae Ceauşescu, fie că îl chema Ion Iliescu! Ziua de azi este doar despre cum va arăta PSD, după ce Ciolacu pierde tot. O grămadă de fanfaroni ai adulaţiei supreme s-au adunat să înjure pe toată lumea!”, a scris, pe Facebook, deputatul Florin Roman.

Siegfried Mureșan: Congresul de astăzi mi-a adus aminte de PSD-ul lui Adrian Năstase din 2004

O altă reacție de la PNL a fost aceea a europarlamentarului Siegfried Mureșan, care i-a acuzat pe social-democrați că folosesc un dublu limbaj.

„PSD = PSD. PSD-ul nu s-a schimbat niciodată, PSD-ul nu se va schimba niciodată. Congresul de astăzi mi-a adus aminte de PSD-ul lui Adrian Năstase din 2004 şi de PSD-ul lui Victor Ponta din 2014. Una dintre metodele lor a fost mereu a pretinde ceea ce nu sunt. Să spună una, să facă alta. Să spună una într-un loc şi pe dos în alt loc. Să spună una în Parlamentul României şi alta în Parlamentul European”, a scris Siegfried Mureşan pe Facebook.

Mai multe