Poftiți la „Festivalul dovlecilor”! În Parcul Titan s-a deschis o altfel de sărbătoare a toamnei

18 octombrie 2024 18:01   Național

Primăria sectorului 3 a organizat o sărbătoare diferită a toamnei, pe care a legat-o de fenomenul Haloween, sărbătoarea de pe 31 octombrie din America care are fani și în România. Bucureștenii de toate vârstele sunt invitați în acest weekend la în Parcul Titan la „Festivalul dovlecilor”, sau „Titan Pumpkin Fest”.

Festivalul are avea loc între 18 și 20 octombrie iar accesul se face din strada Liviu Rebreanu. Este primul festival dedicat toamnei și dovlecilor din 2024. Evenimentul aduce în fața publicului arta și tradițiile românești de toamnă, dar și atmosfera specifică de Halloween, iar vedeta festivalului este dovleacul.  

Ce puteți face la Fastivalul dovleacului 

La festival, vizitatorii vor participa la activități distractive, interactive și creative, toate dedicate dovleacului. În parc sunt delimitate patru zone cu tot atâtea activități: scena unde se vor ține spectacole, ateliere creative pentru toate vârstele, tonetele unde meșteșugarilor și artizanilor, fără a uita de zona cu preparate culinare, spre deliciul tuturor.

Maraton de sculptat două tone de dovleci                         

În fiecare zi, copii și adulți se vor putea întrece în competiții de sculptat dovleci. Vizitatorii de toate vârstele vor avea acces la aproximativ două tone de dovleci, pe parcursul unui adevărat maraton artistic de sculptat. Acesta se va desfășura în zona atelierelor de creativitate din cadrul festivalului. Programul acestor ateliere este sâmbătă și duminică, între orele 10.00 – 21.00. 

Primii „concurenți” în bătălia sculptatului de dovleci au fost Scarlet ( 5 ani ) și Sofia (4 ani). Supravegheate cu atenție de pe margine de mame, micile artiste au luat în serios „lupta” și au sculptat cât mai atent legumele care le-au pus imaginația la încercare. Nu vă putem spune cine a învins, dar știm sigur ceva: cele două sculptorițe de ocazie s-au distrat pe cinste și la sfârșit au bătut prietenește palma.

Bătălia bucătarilor de dovleci 

La festival există și o zonă unde publicul va putea cumpăra și degusta diverse preparate culinare pe bază de dovleac: plăcinte, burgeri, dovleac copt, dovlecei pane, prăjituri. Vizitatorii vor avea la dispoziție și alte mâncăruri, cum ar fi cele tradiționale românești, preparate la ceaun, grătar, tochitură, sarmele, pomana porcului cu mămăligă și alte garnituri. De asemenea, vor fi și produse culinare din alte culturi gastronomice: sud-americană, sârbă și greacă. Astfel, publicul se va putea delecta cu arepas, pleșcăviță și gyros.

Ateliere gratuite de reciclare și pictură

Pe parcursul festivalului, publicul este așteptat și la alte activități distractive și interactive prin intermediul unor ateliere de stimulare a creativității la care accesul este gratuit. Iată câteva dintre acestea: 

-reciclare creativă – măști de Halloween;  

-reciclare carton și materiale textile și transformarea lor în jucării; 

-realizare produse pe bază de pictură cu motive tradiționale românești;  

-pictură pe sticlă, felinare de Halloween. 

La festival ne-au atras atenția produsele Violetei Culea. Aceasta a venit la festival cu obiecte de diferite forme realizate cu o imprimantă 3 D.„De un an realizez produse prin această procedură. Orice se poate realiza cu o imprimantă depinde doar de imaginație și tehnică. Cel mai ieftin obiect costă 15 lei, cel mai scump 70 de lei”, ne-a spus Violeta.

Spectacole de teatru și muzică, pentru toate vârstele  

Dansul, teatrul și muzica nu vor lipsi de la „Festivalul dovlecilor” Publicul va putea participa la spectacolele de teatru pentru copii „Castelul vrăjitoarelor” și „Valiza cu surprize”, dar și la concertul susținut de corurile Amadeus Academy și Fantezia Lunii.  

În zilele de weekend, pe scenă vor performa DJ ABASC și DJ Pixar Stelar, dar și trupe precum:  

-Antebellum (sâmbătă, 19 octombrie, ora 19.00); 

-Dl Goe (sâmbătă, 19 octombrie, ora 20.00); 

-GRAFITTI și Popas Band (duminică, 20 octombrie, ora 20.00).  

Mai multe