Polițist din Bihor cercetat pentru că a răpit un proxenet și ”l-a anchetat” pe câmp

15 decembrie 2020 16:29   Național
Ultima actualizare:

Un polițist din Bihor a transpus câteva secvemțe din filmele de acțiune în realitate! Ca să determine un suspect de furt să-și ”toarme” complicii și să spună unde a ascuns prada, omul legii l-a răpit, l-a bătut și l-a pus să se dezbrace, doar – doar o reuși să afle informațiile. Pe lângă faptul că nu a reușit ce și-a propus, polițistul este acum cercetat pentru faptele sale nedemne de uniforma pe care o poartă.

Povestea a început la finalul anului 2018, când casa unui om de afaceri din localitatea Salonta a fost spartă de hoți, fiind furate mai multe bunuri și o importantă suma de bani, scrie adevarul.ro. Printre polițiștii din echipa de anchetă s-a aflat și agentul Marius Ioan Laza, prieten apropiat cu ginerele și cu nepotul afaceristului, scrie ziare.com.

A acționat ca-n filme

Astfel, polițistul Laza  este acuzat că, împreună cu cele două rude ale  afaceristului prădat, a intrat peste un suspect în casă, l-a tarat până la mașină și l-a îndesat în portbagaj, după care l-a dus la marginea orașului, l-a bătut și l-a pus să se dezbrace că să-l determine să-și dea în vileag complicii și locul în care a ascuns bunurile și banii furați. Numai că bărbatul nu a cedat prediunilor, dimpotrivă, a reușit să scape. A luat-o la fugă prin câmp, în chiloți și în picioarele goale, scăpând astfel de răpitori. Este vorba despre proxenetul Hanyecz Attila, condamnat definitiv, săptămâna trecută, la 5 ani de închisoare într-un dosar de proxenetism.

Ce spune polițistul cercetat

”Aștept să se termine cercetările. De doi ani aștept. Până atunci, nu am ce să spun”, a spus Laza, explicând că ancheta este tărăgănată și că până în prezent a fost singura persoană audiată dintre cei trei suspecți. ”Eu nu știu să fi fost audiat altcineva”, a spus polițistul pentru ebihoreanul.ro. Același polițist a fost destituit după ce a fost prins băut la volan, dar a fost reîncadrat de instanță. 

Citește și: 

Poliţist din Mureş, agent de vânzări pentru samsarii de maşini

Poliţist de la Penitenciarul Colibaşi, urmărit ca-n filme de agenţii de la Rutieră în Pitești

Mai multe