Premieră în Spania: Româncă judecată pentru că a escrocat un bărbat cu un milion de euro

26 ianuarie 2021 13:38   Național
Ultima actualizare:

Un spaniol a trăit dezamăgirea vieții lui după ce și-a dat seama că a fost păcălit de femeia de care se îndrăgostise orbește, o româncă. Bărbatul i-a dat fără să clipească importante sume de bani pentru niște operații pe care femeia nu le-a făcut niciodată.

Aproape un milion de euro l-a costat pe spaniol dragostea față de româncă. Femeia a profitat din plin de încrederea pe care i-a câștigat-o și l-a determinat, doar cu rugămiți, să-i dea, timp de doi ani, sume fabuloase. Acum este judecată în Cantabria, sub o acuzație inedită, scrie adevarul.ro. Practic, românca este acuzată că ar fi profitat de pe urma bărbatului care s-a îndrăgostit nebuneşte de ea. L-a păcălit şi l-a manipulat astfel încât acesta a ajuns să se și împrumute pentru a face față dorințelor iubitei. Femeia a dispărut când spaniolul a devenit insolvabil pentru bănci și a intrat în faliment.

Românca a dat dovadă de o imaginaţie ieşită din comun. Ea a cerut bani pentru operaţii inventate. Rând pe rând, l-a minţit pe bărbat că are nevoie de bani pentru o intervenţie chirugicală de îndepărtare a uterului, ovarelor, după care i-a cerut bani pentru a-şi reconstrui sânii. Câteva luni mai târziu, ea a găsit un alt motiv: avea nevoie de tratamente de chimioterapie şi radioterapie. Altă dată, a obţinut bani de la el pentru o operaţie de extirpare a unei tumori pe creier, după un presupus accident de maşină, iar ulterior a primit o altă sumă pentru a-şi debloca nişte conturi la o bancă inexistentă din România.   

S-a împrumutat la bănci pentru a-i da bani româncei  

Bărbatul nu stătea pe gânduri când românca îi spunea că are nevoie de bani. El a luat dintr-un cont pe care îl avea la comun cu fratele său, iar când a epuizat toată suma a început să ia credite. I-a cerut, la un moment dat, explicații, iar românca a venit cu o nouă poveste. Femeia „a susţinut că a fost înşelată de avocatul ei în România, de către directorul băncii şi că, din cauza situaţiei de corupţie din ţara ei, trebuia să trimită mai mulţi bani pentru a-şi debloca conturile”, susțin procurorii. Chiar şi aşa, el a continuat să-i dea bani.

Ce pedeapsă riscă   

Femeia a primit de la spaniol, timp de doi ani, sume între 2.000 şi 49.500 de euro, ajungând la un total de 922.000 de euro. Românca a încetat să-l mai caute și a dispărut din viața lui când acesta a devenit insolvabil pentru bănci şi a dat efectiv faliment. Totuși, anchetatorii au aflat că femeia nu și-a făcut nici măcar o operaţie din banii primiţi. Acum, ea este acuzată de înşelăciune în formă continuată, cu circumstanţa agravantă a încălcării încrederii, pentru care se cere o pedeapsă de 7 ani de închisoare, o amendă de 3.600 de euro şi despăgubiri victimei în cuantum de cât l-a înşelat. Pe lângă cei 7 ani de închisoare, românca ar putea fi obligată să plătească şi o amendă de 7.200 de euro, dacă va fi găsită vinovată.  

Citește și: 

O bandă de români a furat 273 de maşini de lux din Spania. Cum acţionau

Criminal român condamnat în Spania la 22 de ani de închisoare, adus în ţară cu un avion militar

Mai multe