Primar din Gorj, ”șpagă de angajare” de 1500 de euro. Edilul a fost filmat în biroul său când recunoștea că a primit banii

5 martie 2021 13:17   Național
Ultima actualizare:

Primarul comunei gorjene Albeni, Ionuţ Stan, este acuzat de un localnic că a cerut 1.500 de euro pentru a-l angaja în instituție. Edilul apare într-o filmare, în biroul său, în care recunoaște că a primit banii printr-un intermediar.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a fost înregistrată o plângere penală împotriva primarului Ionuț Stan, din localitatea Albeni. Edilul este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu și instigare la fals. Plângerea a fost făcută chiar de persoana care i-a dat banii în vederea angajării.

Persoana care a oferit cei 1.500 de euro a beneficiat de ajutorul primarului, adică a fost agajată acolo unde a droit. Însă, spune aceasta, apoi a fost obligat de pimarul Ionuț Stan să muncească la construcția vilei edilului. Mai mult, primarul mai este acuzat că a pretins o parte din sporul acordat unor angajaţi din Primărie pe perioada stării de urgenţă.  

În filmare, primarul Ionuț Stan spune că un apropiat, pe nume Florin, a luat banii. Edilul a fost audiat la Direcţia Generală Anticorupţie. 

Citește și: 

Un primar din Alba, cercetat pentru delapidare şi uz de fals. Prejudiciul depăşeşte 400.000 de lei

Primarul din Vlădești, cercetat penal. Transporta lemne pentru care nu avea documente legale

Mai multe