Profesor universitar din Iași, beat la volan. Ce alcoolemie uriașă avea bărbatul

20 mai 2021 14:13   Național
Ultima actualizare:

Profesor universitar, ieșeanul Ștefan Sandu Ville Tudose (38 de ani) și-a petrexcut o noapte în arestul poliției, după ce a fost prins beat la volan. Dacă alcooltestul a arătat o alcoolemie de 1,46 miligrame de alcool pur în aerul expirat, analizele de sânge au evidențiat o alcoolemie de 3,07 miligrame alcool pur.

Nu numai că s-a urcat beat la volan, dar a și făcut tam-tam pe șosea. Marți după-amiază, profesorul Tudose se afla pe strada Smârdan din Iași, când a decis să blocheze traficul pe această arteră. Astfel, a așezat mașina pe mijlocul străzii, încât nici un autoturism nu mai putea trece pe lângă ea. Deranjat de gestul bărbatului, cu care nu a putut ajunge la nicio înțelege pentru a debloca traficul, un șofer a sunat la 112, cerând ajutorul oamenilor legii. 

Profesorul avea o alcoolemie în sânge de 3,07 miligrame alcool pur

Reclamantul a anunțat că o mașină marca Toyota a blocat traficul pe srada Snârdan, iar șoferul pare a fi sub influența băuturilor alcoolice, scrie bzi.ro. Imediat, la fața locului au ajuns polițiștii, care l-au testat pe șofer, rezultatul arătând o alcoolemie uriașă: 1,46 miligrame de alcool pur în aerul expirat. Surse din cadrul anchetei au precizat că profesorul avea o alcoolemie în sânge de 3,07 miligrame alcool pur.

Profesor universitar la la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, din Iași, Ștefan Sandu Ville Tudose a fost dus în arestul IPJ IAși, acolo unde și-a petrecut noaptea de marți spre miercuri. La expirarea celor 24 de ore de reținere, judecătorii au decis ca bărbatul să fie arestat la domiciliu. 

Citește și: 

Baia Mare: Un poliţist de la Rutieră s-a urcat băut la volan, a făcut accident și a fugit de la faţa locului

Cătălin Moroșanu, prins băut la volan. A rămas fără permisul de conducere

Mai multe