Profesorii, obligați să-și declare veniturile din meditații la ANAF. Până când poate fi depusă cererea
Se pare că profesorii vor fi nevoiți să facă drumuri la ANAF, în luna mai. În urma unei decizii a Guvernului, se pare că profesorii ce acordă meditații vor fi nevoiți să anunțe fiscul și să depună o declarație privind venitul până pe 25 mai.
Fenomenul meditațiilor este des răspândit în România, mai ales după doi ani de școală on-line. Potrivit unui sondaj realizat de IRES, 1 din 3 elevi români aprofundează sau încearcă să reia cursurile de la cel puțin o materie.
Profesorii vor fi nevoiți să depună o declarație pe venit la fisc
Deoarece ziua în care declarațiile trebuie să fie depuse se apropie, ANAF a publicat un ghid pentru profesori ce încasează bani în urma meditațiilor pe care le acordă.
Cadrul didactic are obligația de a înregistra la Registrul Comerțului și, de asemenea, de a avea o casă de marcat și de a plăti impozit pentru veniturile pe care acesta le realizează de pe urma meditațiilor acordate.
Declarația de venit privind calcularea impozitului datorat României trebuie depusă până pe data de 25 a fiecărei luni. Totuși, ghidul publicat de ANAF nu precizează la ce riscuri se supun cadrele didactice ce nu-și depun declarația pe venit la fisc.
Meditațiile sunt acordate de către profesori contra cost, iar elevii recurg la aceste măsuri pentru a aprofunda materia pe care aceștia nu au reușit să o parcurgă sau la care doresc să se perfecționeze.
Meditațiile pe o săptămână pot ajunge și la 120 de lei
De asemenea, potrivit studiului realizat de IRES, o ședință de meditații începe de la suma de 50 de lei și poate ajunge chiar și la 100 de lei. Efortul financiar pe care părinții sunt nevoiți să-l suporte este destul de ridicat.
La final de săptămână, dacă un elev face meditații și la alte materii, poate ajunge chiar și la 120 de lei.
La finalul lunii, 480 de lei vor fi cheltuiți pentru aprofundarea materiei.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!