ANAF ia în vedere toți investitorii în criptomonede. Ce taxe trebuie să plătești

Investițiile în criptomonede sunt la mâna oricui. În acest moment, ai nevoie de doar bani pentru investit și un telefon mobil, multe aplicații de banking oferind opțiunea de a investi în monede virtuale aflate la cursul din timp real.

inspectori anaf antifrauda jpeg

Pe măsură ce investițiile în criptomonede iau amploare și în România, autoritățile au luat în vedere toți investitorii în criptomonede, iar în funcție de profitul pe care l-ai făcut din criptomonede, vei fi nevoit să achiți anumite taxe la ANAF.

Autoritățile, cu ochii pe investitorii în criptomonede

Recent, Poliția Română a transmis că dorește să achiziționeze o soluție informatică pentru a analiza tranzacțiile cu criptomonede, această licitație fiind estimată la valoarea de 1,6 milioane de lei, fără TVA. În următoarele 45 de zile, livrarea va avea loc din ziua în care a fost semnat contractul. 

„Proiectul care ca obiectiv întărirea capacității structurilor de criminalitate informatică din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, de a identifica și analiza probele digitale, precum și asigurarea cooperării inter-instituționale, la nivel național pentru prelevarea și analiza probelor digitale. Beneficiul obținut în urma achiziției va fi reducerea timpului de soluționare a sarcinilor și solicitărilor primite, în urma dotării cu echipamente noi, superioare din punct de vedere al performanțelor tehnice”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de atribuire, potrivit profit.ro

Taxe din Bitcoin, Ethereum și alte criptomonede

Ca fiecare investiție, profitul din acestea intră în categoria „Venituri din alte surse”, din Titlul IV - „Impozitul pe venit” din Codul fiscal. 

Așadar, persoanele ce realizează venituri din tranzacționarea de criptomonede au obiligația de a declara profitul prin completarea și depunerea Declarației unice privind impozitul pevenit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice - găsită aici , până pe data de 25 mai a fiecărui an fiscal. 

Prin urmare, dacă veniturile totale dintr-un an fiscal depășesc suma de 600 de lei, vei fi nevoit să plătești 10% din câștigul pe care tu l-ai realizat, fiind reprezentat prin diferența dintre prețul de vânzare și prețul de achiziție. 

De asemenea, câștigul sub 200 lei pe tranzacție nu se impozitează, cu condiția ca venitul total din anul fiscal să nu depășească 600 de lei. 

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charles, Camilla, Charlotte, Kate, William, George, Louis, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Padure din viitoarea Centura Verde Bucuresti Ilfov foto Centura Verde jpeg
Sens giratoriu FOTO Shutterstock jpg
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net