Părerea unui economist despre criptomonede: „Aici vorbim despre o tehnologie”

Piața criptomonedelor, în ciuda crizei cu care se confruntă, reprezintă un mod interesant pentru investitori care-și doresc un venit pasiv în plus.

criptomonede jpeg

Pe lângă aceste aspecte, piața crypto a ieșit în văzut tuturor prin caracterul său decentralizat și neguvernamental. Așadar, nicio entitate guvernamentală sau bancară nu poate influența valoarea unei criptomonezi. Asistând, printre altele, la creșteri masive sau scăderi de chiar 50% într-o singură zi, fapt ce nu are loc și în lumea investițiilor bursiere.

Totuși, mulți și-au pus întrebări despre această piață, dar părerile sunt împărțite. Pentru a investi în crypto, ai nevoie de bani reali și de un telefon mobil, așadar, mai multe persoane ce nu au studii în domeniul economic au început să povestească despre îmbogățirea rapidă în doar trei pași. 

Un semn de întrebare a reieșit de aici.

Ce părere are despre piața criptomonedelor un economist adevărat?

Tyler Cowen este un economist și scriitor care fondat popularul blog MarginalRevolution. Profesor la Universitatea George Mason, Cowen a fost numit unul dintre cei mai buni 36 de economiști ai revistei The Economist.

„ A fi economist nu te poate îndreptăți să vorbești despre cripto. Aici vorbim despre o tehnologie, nu despre o politică monetară. Dar faptul că sunt economiști nu îi face atât de calificați pentru a avea o opinie pe cât ai putea crede.

Am început ca un cripto-sceptic, dar de-a lungul timpului am devenit ceea ce eu numesc un cripto-încrezător. Nu sunt sigur că va funcționa totul, dar pot vedea cazuri de utilizare legitime cu beneficii mari.

Și cred că sunt șanse mari să reușească și sunt impresionat de cantitatea mare de talent tehnologie cripto sau în mișcarea cripto.”, a transmis Tyler Cowen, într-un interviu pentru TechCrunch.

Piața criptomonedelor s-a lovit de o puternică scădere în ultima perioadă, fiind asociată cu tensiunile de la granița ruso-ucraineană, dar și cu interzicerea criptomonedelor în Rusia, un principal investitor în această industrie.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
index jpg
femeie zambet buchet trandafiri roz (2) jpg
rosii tomate istock jpg
carnaval nisa epa efe jpg
Madalin Costin jpg
proces vlad pascu judecatoare jpg
trandafir jpeg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net