Cât mai durează criza criptomonedelor? Informații noi din cea mai implicată țară

Piața criptomonedelor să află și acum în scădere, la mai bine de la o săptămână de când Bitcoin a scăzut cu 40% față de valoarea lui maximă.

crypto bitcoin bermix studio gogwOet3mkM unsplash jpg

Fiind un sistem conectat, Bitcoin se pare că va rămâne mai mult în zona aceasta roșie. În știri recente, problema minării de criptomonede a afectat profund mai multe pieți din domenii terțe. Așadar, prin minarea de Bitcoin, prețul procesoarelor grafice a crescut enorm de mult. Totuși, problema legată de minarea de criptomonede continuă să persiste peste tot în lume, în special în Kazahstan, una dintre cele mai importante țări din lume care se ocupă cu minarea crypto. 

Bitcoin, posibil să reînvie începând cu lunea viitoare

Fermele de criptomonede în Kazahstan nu vor putea funcționa, cel puțin până lunea viitoare, 7 februarie, după ce compania de distribuție a energiei din țară a prelungit pentru încă o săptămână restricțiile de aprovizionare introduse anterior.

Compania de exploatare a rețelei de energie electrică din Kazahstan ( KEGOC ) a informat întreprinderile miniere asupra restricțiilor continue, prin intermediul unei notificări citate de Forklog. Utilitatea menționează probleme nerezolvate cu menținerea stabilă a furnizării de energie electrică.

Măsura a fost impusă, inițial, pe 24 ianuarie, când fermele de criptomonede au fost închise până pe 31 ianuarie. Aproximativ 70 de companii au fost afectate de penele de curent cauzate de penuria din iarnă. Penele de energie din cauza unei linii electrice avariate au lovit sudul Kazahstanului și țările învecinate.

Kazahstanul se confruntă cu un deficit de energie în creștere ce își are originea încă de anul trecut, când a devenit un hotspot important în minarea de criptomonede, după ce China, altă țară ce a fost importantă pe piața crypto, a reprimat această industrie. Afluxul de mineri, care a crescut ponderea țării în hashrate-ul global de bitcoin la peste 18% a fost acuzat de penuria de electricitate, arată news.bitcoin.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net