Ce au în comun rachetele balistice și criptomonedele furate: Coreea de Nord

Criptomonedele reprezintă una dintre cele mai avantajoase pieți digitale pentru a investi și a aduce un venit pasiv portofelului tău. Pe cât de apreciate și populare sunt în acest moment criptomonedele, pe atât de pasibile sunt de a fi pradă hackerilor sau hoților virtuali.

racheta

Se știe deja că multe țări au început să investească sume uriașe de bani pentru a achiziționa criptomonede, în special Bitcoin. El Salvador este una dintre acestea, care a investit banii, iar profitul s-a dus în construirea de școli și spitale destinate animalelor. Ca o notă informativă, FMI a recomandat țării să renunțe la tranzacționarea de criptomonede. Iată că în acest top al țărilor care urmează acestă economie digitală se numără și Coreea de Nord. Problema la Coreea de Nord e că a furat criptomonedele.

Cum a reușit Coreea de Nord să fure peste 400 de milioane de dolari?

Conform informațiilor publicate de către redacția Chainanalysis, Coreea de Nord și-a finanțat programul de rachete balistice cu banii obținuți din Bitcoin și alte criptomonede pe care le-a furat. Așadar, în perioada 2020 - 2021, regimul dictatorial a obținut peste 50 de milioane de dolari prin intermediul atacurilor cibernetice. 

Aceste jafuri cibernetice au avut ca țintă trei companii din SUA, Asia și Europa. Conform sursei citate, se pare că hackerii comuniști au reușit să fure peste 400 de milioane de dolari prin intermediul atacurilor cibernetice, doar anul trecut. 

Chiar dacă pare incredibil, această narațiune nu este singulară. În 2019, Națiunile Unite au acuzat Coreea de Nord că ar fi investit peste 2 miliarde de dolari în rachetele de distrugere la scară largă. Conform analiștilor, se pare că această sumă a provenit de pe urma unor atacuri cibernetice sofisticate. În urma acestui eveniment, țara comunistă a primit interdicție din a mai testa rachete balistice sau rachete nucleare. 

Țara comunistă, tot mai prezentă în spațiul virtual

În ciuda impunerii țărilor Occidentale, Coreea de Nord și-a continuat frenezia de a testa cât mai multe arme nucleare și balistice. Totuși, se pare că principalii vinovați pentru aceste atacuri ce au loc în spațiul virtual este un grup numit The Lazarus Group, fiind principalii vinovați în cazul ransomware-ul WannaCry, dar și pentru atacul ce a avut loc asupra Sony Pictures în 2014. 

Dar de atunci, gruparea și-a concentrat eforturile asupra furturilor din spațiul virtual, devenind o strategie care s-a dovedit extrem de profitabilă. Din 2018, The Lazarus Group a furat și spălat sume masive de monede virtuale în fiecare an, de obicei suma acestora depășea 200 de milioane de dolari.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net