De ce au reînceput să crească toate criptomonedele. Mișcarea importantă a Rusiei

Ultima actualizare:

După câteva săptămâni în care piața criptomonedelor a scăzut vertiginos, se pare că aceasta dă semne că își recapătă suflul pe care-l avea înainte de evenimentele care i-au adus această scădere.

criptomonede jpeg

Ulterior, piața criptomonedelor se afla într-o scădere continuă, după ce evenimentele din Kazahstan, criza de la granița ruso-ucraineană și interzicerea criptomonedelor în Rusia au condus această scădere a valorii monedelor virtuale.

Ce viitor au criptomonedele în Rusia

În acest moment, cele două entități ale Rusiei lucrează la un proiect de lege care va defini criptomonedele drept „analog al valutelor”. Ulterior, acestea erau categorisite drept „active financiare digitale”, proiectul de lege va fi lansat pe data de 18 februarie. Criptomonedele vor funcționa în industria juridică doar dacă acestea au o identitiate completă, reprezentată printr-un sistem bancar sau intermediari autorizați.

Așadar, criptomonedele nu vor fi interzise în Rusia, tranzacționarea acestora fiind posibilă doar prin intermediul unui „organizator de schimb valutar digital” (adică, o bancă) sau un sistem de schimb peer-to-peer licențiat în Federația Rusă.

De asemenea, raportul subliniază că orice tranzacție cu criptomonede ce depășește suma de 600.000 de ruble (8.000 de dolari americani) trebuie declarată, în caz contrat, aceasta ar putea fi considerată faptă penală. Cât despre cei ce acceptă în mod ilegal criptomonezile ca metodă de plată vor fi amendați.

Chiar și așa, această propunere a generat o opoziție chiar din partea Ministerului rus de Finanțe. La doar câteva zile după solicitarea băncii centrale, Ivan Chebeskov, un oficial al ministerului, a transmis că Rusia ar trebuie să reglementeze criptomonedele, decât să le interzică în întregime. Acesta a tras un semnal de alarmă, arătând că o interdicție totală ar putea întârzia mișcarea Rusiei în domeniul tehnologiei. 

Chiar dacă nu este clar ce însemnătate va avea acest proiect de lege pentru afacerile și cetățenii din Rusia, se pare că țara nu acceptă ușor existența criptomonedelor, conform informațiilor furnizate de către Cointelegraph.

Rusia este printre cele mai importante țări în piața economică digitală a criptomonedelor. Fiind răspunzătoare pentru minarea și tranzacționarea unor sume uriașe de monede virtuale.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net