Profu’ de muzică le preda elevilor lecţii de sex

12 iunie 2013 17:06   Național
Ultima actualizare:

„Nu sunt vinovat! Totul a fost la vedere!". Sunt singurele cuvinte ale dascălului buzoian, acuzat de mai multe eleve minore că le-ar fi pipăit în timpul orelor de curs. Leon Rusu (55 de ani) a fost arestat preventiv pentru 10 zile pentru corupţie sexuală.

Prin afirmaţiile sale, profesorul lasă să se înţeleagă că-şi recunoaşte faptele, dar nu se consideră vinovat, pentru că nu a făcut nimic pe ascuns. Totul s-a petrecut în faţa celorlaţi elevi, după cum şi aceştia au declarat la poliţie. Mai exact, la jumătatea săptămânii trecute, în timp ce preda muzica la clasa a VII-a a Şcolii Generale numărul 1, dascălul a început să divagheze de la subiectele care se aflau în discuţie.

Totul s-a petrecut la Şcoala Generală nr. 1, din Buzău

Nici mai mult, nici mai puţin, acesta a făcut pe sexologul, explicând prin gesturi fizice ceea ce spune, scrie opiniabuzau.ro. Se pare că ar fi fost şi sub influenţa băuturilor alcoolice, susţin elevii. Aşadar, a scos în faţa clasei şase eleve, pe care a început să le mângâie şi să le pipăie în zonele intime. Explicaţia? Puerilă: îi învăţa pe băieţi cum trebuie să procedeze pentru a-şi seduce partenerele.

Ceea ce i-a şocat şi mai mult pe copiii prezenţi la cursuri a fost faptul că la finalul orei, profesorul de muzică, mulţumit de prestaţia avută, a bătut palma cu câţiva băieţi. Elevii au fost aceia care au declanşat scandalul. Ei le-au povestit părinţilor, iar aceştia au sesizat conducerea şcolii. Vineri, s-a autosesizat şi poliţia, care a declanşat imediat o anchetă. Luni, profesorul Leon Rusu a fost reţinut, iar marţi seară a ajuns după gratii pentru următoarele 10 zile.

Mai multe