Româncă, înțepată de un scorpion, într-un supermarket. Care e starea de sănătate a femeii

10 martie 2023 11:35   Național
Ultima actualizare:

O femeie din Iași a fost înțepată de un scorpion, după ce a achiziționat banane dintr-un supermarket local. Autoritățile sunt de părere că vietatea a ajuns în România, cel mai probabil, când au fost aduse fructele din Ecuador.

A stat o noapte cu scorpionul în casă

Ieșeanca a cumpărat banane de la un supermarket din cartierul Bucium din Iași și, la câteva ore după ce a făcut cumpărăturile și a ajuns acasă și-a dat seama că are pe corp o înțepătură, însă nu a reușit să realizeze cine i-a provocat-o. Abia în următoarea zi, după ce o rudă a femeii a găsit scorpionul, pe care l-a prins și l-a pus într-un pahar, s-a gândit că ar putea fi produsă de el.

Vietatea a fost preluată de specialiști

Din acest motiv, ea s-a prezentat la UPU Sf. Spiridon, iar acolo a fost văzută de mai mulți medici. Aceștia care au înștiințat despre acest lucru Direcția Sanitar Veterinară, dar și Direcția pentru Sănătate Publică.

În plus, rudele ieșencei înțepate de scorpion a anunțat și un cadru universitar de la Stațiunea Biologică Marină de la Agigea, din cadrul UAIC Iași, care a preluat scorpionul.

Anchetă în derulare, pentru a vedea cum de a fost posibil acest incident

Autoritățile derulează acum o anchetă pentru a stabili cum a ajuns scorpionul în supermarketul din Iași. Momentan ei suspectează faptul că vietatea a traversat Oceanul cu un transport de banane din Ecudator, iar femeia a fost atât de ghinionistă încât l-a transportat fără știrea ei acasă și, astfel a fost înțepată. Totuși, femeia a trecut cu bine de acest episod, iar sănătatea ei nu a fost afectată.

O femeie înțepată de bondar a murit

O altă femeie, în vârstă de 50 de ani, mai puțin norocoasă, înțepată anul trecut de un bondar a murit. Aceasta era din județul Vâlcea. Ea a intrat în șoc anafilactic, iar medicii care au intervenit nu au mai reușit să o salveze.

Mai multe