Supermarket, amendat după ce a păcălit clienții la prețul uleiului de floarea soarelui

Ultima actualizare:

Un popular lanț de supermarketuri din România a fost amendat de Consiliul Concurenței a fabuloasa sumă de 10,08 milioane lei (aproximativ două milioane euro) pentru că a oferit informații eronate cu privire la prețurile practicate la anumite alimente de bază, precum uleiul de floarea-soarelui.

image

Autoritățile au constatat că un foarte popular lanț de supermarketuri nu a respectat anumite reguli în ceea ce privește prețul comunicat la anumite produse. Mai exact, s-a observat o neconcordanță între prețul mediu săptămânal de achiziție și cel de vânzare la raft la unele alimente. 

Supermarketul a transmis autorităților în ceea ce privește prețul mediu lunar al uleiului de floarea-soarelui de 1 litru, magazinul practica cel mai mic preț la raft dintre retaileri, 3,69 lei/ litru. Acest preț se găsea și în aplicația Monitorul Prețurilor, însă, surpriză! Produsul nu era de găsit la rafturi. 

"Prin transmiterea de informații greșite, Mega Image a indus în eroare autoritatea de concurență, dar și consumatorii care folosesc Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare pentru a afla unde pot găsi prețurile cele mai mici pentru produsele dorite. Am sancționat compania pentru nerespectarea procedurilor impuse de lege și, de asemenea, vom fi atenți ca românii care utilizează platforma online să aibă acces, în continuare, la prețurile corecte transmise de companii”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Recent, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară a retras din magazine mai multe produse care conțineau substanțe toxice. Printre acestea se numără un sortiment de somon, dar și anumite feluri de înghețată. 

Substanța nocivă vizată este bacteria Listeria Monocytogenes, ce se regăsește în consrevele de somon retrase de autorități de pe rafturile supermarketului. Clienții au fost sfătuiți să înapoieze produsul cu bonul de achiziție, pentru a-și recupera banii. 

«Nume produs: 89288 H VAN WIJNEN SOMON CARPACCIO 120G

Număr lot: 86BK/221405

Termen de valabilitate: 07.06.2022; 10.06.2022

Dorim să vă aducem la cunoștință ca Mega Image a inițiat rechemarea de la consumatori a produsului 89288 H VAN WIJNEN SOMON CARPACCIO 120G, cu lot: 86BK/221405, termen de valabilitate: 07.06.2022;10.06.2022.

Detalii referitoare la decizia de rechemare a produsului: Rechemarea produsului de la consumatori a fost declanșată la solicitarea furnizorului, constatându-se depășiri ale valorilor admise de Listeria Monocytogenes.

Măsuri pentru consumatori: Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicita clienților sa NU consume produsele cu loturile sus menționate si roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s‐au achiziționat produsul.

Este necesară prezentarea bonului fiscal.

Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 26.07.2022.

Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre”, se arată pe site-ul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net