S-a întors în România pentru a face artă din cofetărie! Ce torturi ingenioase face Raluca

1 decembrie 2020 13:40   Național
Ultima actualizare:

A cunoscut succesul în Occident, dar tot s-a întors în țara ei natală. După ce a lucrat 9 ani la Paris și Londra pentru mai multe hoteluri de top, Raluca Ţîrcomnicu (37 ani) a revenit la Pitești, unde face artă din cofetărie.

Printre altele, Raluca a „construit“ barajul Vidraru în formă de tort, iar cel mai mare desert făcut până acum este unul în forma unei maşini Range Rover, cântărind 60 kilograme şi având o lungime de 80 de centimetri.

Absolventă în 2005 a Facultăţii de Limbi Străine de la Universitatea din Piteşti, specializarea Franceză-Engleză, Raluca Ţîrcomnicu a plecat în 2007 la Paris. Prima oară a lucrat ca recepţioneră la un hotel de patru stele, apoi a urcat în carieră: a ajuns asistent de rezervări, apoi manager de rezervări şi revenue manager. A lucrat timp de nouă ani ani pentru mai multe hoteluri de top din Paris (între 2007 şi 2012) şi de la Londra (între 2012 şi 2016). La Paris şi-a descoperit pasiunea de a realiza torturi şi brioşe. 

Înainte de a se întoarce în România, a lucrat la sediul regional din Londra al faimosului lanţ de hoteluri Hilton. Tot aici a început să se perfecţioneze tot mai mult în realizarea brioşelor. Raluca a făcut cursuri cu unii dintre cei mai mari decoratori de torturi de pe planetă.

Motivul pentru care a dorit să revină în România

Raluca s-a decis să revină în ţară acum patru ani şi cu o parte din economii şi-a deschis afacerea, dându-i un nume sugestiv: Busy Bee Party Cakes. A lucrat în corporaţii, a urcat pe scara ierarhică, dar în acelaşi timp şi-a descoperit şi pasiunea pentru torturi sculptate. Încetul cu încetul, investea din ce în ce mai mult în pasiune şi a luat hotărârea să o transforme în meserie. „Având în vedere că eram singură acolo, fără familie, să-mi dezvolt o afacere de la zero erau atât un risc financiar extrem de mare, dar, chiar şi aşa, fezabil într-o perioadă prea lungă de timp. Iar eu îmi doream schimbarea macazului cât mai curând. Ceea ce mi-am dorit a fost să le aduc bucurie piteştenilor mei (şi nu numai) prin abilităţile dobândite în artă decorării de torturi”, spune Raluca.

În 2017, Raluca Ţîrcomnicu a avut o comandă ieşită din comun: un tort de 60 de kilograme în forma unei maşini Range Rover. A lucrat o săptămână pentru a îl realiza, iar la final acesta avea o lungime de 80 de centimetri. Tortul a costat 3.500 lei.

Mai multe amănunte pe adevarul.ro.

Mai multe