Scandal în Vaslui pe un prăznicar în care învață zeci de copii. DSP îi trimite la o școală, părinții nu vor

7 martie 2023 8:22   Național

Scandal mare în Vaslui. Prefectul și zeci de părinți s-au certat în cimitir cu reprezentanții DSP după ce aceștia din urmă i-au evacuat pe copii din prăznicar. De luni de zile aici au loc orele de curs după ce cladirea școlii nu mai prezintă siguranță și a intrat într-un proces de reabilitare, scrie Vremea Nouă.

Spațiul este pus la dispoziție de biserica din localitate. Un control recent al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a constatat că prăznicarul respectiv nu îndeplinește condițiile unui spațiu potrivit derulării actului de învățământ, astfel că s-a luat decizia transferului copiilor la o școală dintr-un sat vecin.

Părinții nu vor să își trimită copiii la o școală

Părinții nu au fost deloc de acord cu mutarea copiilor și s-au plâns primarului și prefectului.

Prefectul Daniel Onofrei a cerut conducerii DSP Vaslui să ia în calcul varianta unei derogări pentru ca micuții să poată învăța în continuare în prăznicarul pus la dispoziție de biserica din Cursești Deal, care arată mai bine decât multe școli din mediul rural, a spus el. Prefectul i-a acuzat pe reprerzentanții DSP de exces de zel.

”Am constatat că s-a ajuns în această situație de criză și din cauza lipsei de comunicare dintre autoritățile locale din comuna Pungești și instituțiile statului. Sunt un apărător al legii și susțin respectarea regulilor, dar fiecare situație trebuie analizată diferit. Nu trebuie să dăm dovadă de exces de zel și să nu ne gândim la consecințe fără să căutăm mai întâi soluții legale pentru rezolvarea problemelor”, a declarat prefectul Daniel Onofrei.

Conducerea DSP Vaslui a precizat că măsurile dictate în urma controlului au fost luate ca urmare a nerespectării normelor igienico-sanitare specifice activităților desfășurate de unitățile de învățământ. Pentru ca prăznicarul din curtea bisericii să-i poată găzdui în continuare pe cei 30 de copii, conducerea școlii trebuie, printre altele, să amplaseze covoare cu dezinfectant la intrarea în clădire și să mențină curățenia în spațiul unde micuții învață.

Mai multe