Schimbări importante la Metrorex! Elevii pot obține abonamente gratuite la metrou, până în 2025

25 septembrie 2024 8:34   Național

Metrorex a făcut anunțul. Elevii pot obține abonamente gratuite la metrou până în 2025, astfel scapă de grija reîncărcării lunare a acestora. Eliberarea titlurilor de călătorie se va putea face prin casieriile din stațiile de metrou în baza carnetului de elev.

Abonamente anuale pentru elevi la Metrorex 

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Metrorex. Astfel, toți elevii care doresc să beneficieze de acest serviciu pot merge la orice casierie din stațiile de metrou și pot solicita un abonament gratuit care le va permite să călătorească fără griji până în anul 2025.

„Vrei să scapi de grija reîncărcării lunare a abonamentului de elev? Vino la casieriile Metrorex și solicită abonamentul gratuit!”, se arată în mesajul companiei. Aceasta este o oportunitate excelentă pentru elevi, care vor putea să ajungă rapid și fără stres la școală, fără să se preocupe de cheltuielile lunare.

De unde își pot lua elevii abonamentele gratuite 

Elevii și studenții îți pot achiziționa titlurile de transport de la casieriile următoarelor stații:

Magistrala 1: Pantelimon, Republica, Costin Georgian, Nicolae Grigorescu 1, Titan, Dristor 1, Mihai Bravu, Timpuri Noi, Piața Unirii 1, Izvor, Eroilor, Grozăvești, Petrache Poenaru, Crângași, Basarab 1, Gara de Nord 1, Piața Victoriei 2, Ștefan cel Mare, Obor, Piața Iancului, Piața Muncii, Dristor 2;

Magistrala 2: Dimitrie Leonida, Apărătorii Patriei, Piața Sudului, Constantin Brâncoveanu, Eroii Revoluției, Tineretului, Piața Unirii 2, Universitate, Piața Romană, Aviatorilor, Aurel Vlaicu, Pipera;

Magistrala 3: Preciziei, Păcii, Gorjului, Lujerului, Politehnica;

Magistrala 4: Gara de Nord 2, 1 Mai;

Magistrala 5: Valea Ialomiței, Râul Doamnei, Constantin Brâncuși, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont și Academia Militară.

Elevii trebuie să prezinte carnetul de elev 

Eliberarea abonamentului lunar gratuit pentru elevi prin casieriile din stațiile de metrou se face în baza carnetului de elev. Acesta trebuie vizat pentru anul școlar în curs și va avea înscris, pe prima filă, codul numeric personal al elevului sau al adeverinței emise de unitatea de învățământ, în original.

Pentru elevii de peste 14 ani, este necesar cardul de identitate. Pentru cei sub această vârstă, va fi necesar certificatul de naștere. Abonamentele lunare gratuite pentru elevi se vor elibera prin casieriile din stațiile de metrou, pe suport card contactless reîncărcabil.

Mai multe