Şeful Sanepid din Gorj, diagnosticat cu COVID-19, a murit în urma unui stop cardio-respirator, după ce stația de oxigen a ambulanţei s-a defectat

7 martie 2021 14:12   Național
Ultima actualizare:

Adrian Virgil Dobrin (48 ani), şeful Serviciului de Control din cadrul DSP Gorj, se afla în ambulanță, în drum spre un spital din București, când alimentarea cu oxigen a salvării s-a oprit. Pacientul a fost ventilat manual până la cel mai apropiat spital, însă la scurt timp a decedat.

Șeful Sanepid Gorj avea o formă gravă de COVID-19 și se afla internat în Spitalul Târgu Cărbunești de trei zile. Cum starea sa s-a agravat, s-a decis transferul în Capitală. În timp ce era în ambulanță, sistemul electric al autospecialei s-a defectat, iar alimentarea cu oxigen s-a întrerupt.

Pacientul a fost ventilat mecanic și a fost internat în cea mai apropiată unitate medicală, respective Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea. După două ore, Adrain Virgil Dobrin a suferit un stop cardio-respirator în urma căruia a decedat.

Echipajul a trecut pe ventilație manuală

”Pacientul a fost preluat de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti, în jurul orei 15:02 – 15:03, sâmbătă, într-o stare destul de gravă, pe ventilator, pentru a fi transportat la Spitalul Universitar din Bucureşti. La intrarea în Râmnicu Vâlcea ventilatorul nu a mai funcţionat pentru că una dintre siguranţele din tabloul electric al maşinii a cedat, dar echipajul de pe ambulanţă a trecut pe ventilare manuală pe balon şi a luat hotărârea, împreună cu Dispeceratul, ca pacientul să fie dus la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea. La 17:30 pacientul a fost predat în Unitatea de Primiri Urgenţe din Râmnicu Vâlcea, unde a fost stabilizat iniţial. După stabilizarea iniţială, pe parcurs, starea de sănătate a pacientului a început să se deterioreze, iar la ora 20:00 pacientul a intrat în stop cardiac. Toate intervenţiile şi manevrele de resuscitare au fost inutile”, a declarant Constantin Mitroi, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, pentru News.ro.

Acesta a explicat că autosanitara care l-a preluat pe şeful din cadru Direcţiei de Sănătate Publică Gorj este una nouă, primită în anul 2019. ”Problema e că cedarea siguranţei nu putea să o prevadă nimeni. A cedat pur şi simplu. Nu poţi să prevezi că siguranţa respectivă o să cedeze astăzi, mâine sau poimâine”, a adăugat Mitroi. El a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu s-au mai întâmplat astfel de incidente.

Prefectul de Gorj trimite Corpul de Control la SAJ

Corneliu Răducan, prefectul de Gorj, a spus că va trimite luni, 8 martie, Corpul de Control la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, scrie adevarul.ro. Acesta a precizat că situaţia trebuie să fie clarificată şi este nevoie ca toate ambulanţele să fie într-o stare foarte bună de funcţionare: „Nu ne putem juca cu sănătatea oamenilor. Dacă cineva este vinovat, atunci va răspunde pentru ceea ce s-a întâmplat. Trebuie făcută o verificare amănunţită a stării în care se află toate ambulanţele“.

Citește și: 

O ambulanţă care transporta o pacientă cu coronavirus s-a răsturnat pe DN 2. Femeia a murit

Sancțiuni în cazul copilului de 3 ani din Botoșani mort în drum spre spital. Medicul coordonator, amendat

Mai multe