Sentinta definitivă în cazul criminalului de la Onesti. Ce pedeapsă a primit

25 aprilie 2023 11:22   Național
Ultima actualizare:

Sentință definitivă în cazul uneia dintre cele mai mediatizate crime petrecute după Revoluție în România. Este vorba de cazul bărbatului din Oneşti care a ucis doi muncitori nevinovați în urmă cu doi ani. Gheorghe Moroșan (70 de ani) a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omor calificat și va trebui să plătească daune de milioane de euro 

La 1 martie 2021, criminalul și soția sa au mers în apartamentul de unde fuseseră evacuați, pentru că au aflat că acolo se făceau lucrări de renovare. Au găsit înăuntru doi muncitori, de 36 și respectiv 52 de ani, de la societatea care cumpărase apartamentul.  

Cum a ucis criminalul de la Onești 

Gheorghe Moroșan a declarat că avea ”intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil”. I-a găsit lucrând pe cei doi muncitori în apartamentul care îi aparţinuse, dar pe care îl pierduse în urma unei hotărâri judecătoreşti în 2010. 

Moroşanu i-a amenințat cu un cuțit de mari dimensiuni pe cei doi și i-a legat. I-a scos pe muncitori pe balcon și a ameninţat că îi ucide, dacă nu primește înapoi locuința. Criminalul a fost ajutat de soția sa, Aurelia, care nu doar că a refuzat să medieze conflictul, dar își și ținea soțul la curent cu mișcările polițiștilor. 

După ore întregi de negocieri, poliţiştii au intrat cu forţa în locuinta dar intervenția a fost considerată un eșec deoarece Moroşanu i-a ucis pe cei doi muncitori. În urma modului în care au intervenit forțele de ordine, șefii polițiștilor din Bacău şi din Oneşti și-au pierdut funcţiile. 

Ce a decis Curtea de Apel Bacău 

Acum, Curtea de Apel Bacău a menținut, dar cu titlu defintitiv, sentința dată de Tribunalul Bacău în octombrie anul trecut - 30 de ani de închisoare penttru Gheorghe Moroșan și 12 pentru soția sa. În plus, familia Moroşanu a fost obligată de către judecători să plătească 2 milioane de euro familiilor celor doi muncitori. 

Sentința pronunțată de Curtea de Apel Bacău 

„În baza art. 421 pct.1 lit.b Cod procedură penală; Respinge, ca nefondate, apelurile formulate de apelanții inculpați MOROȘAN AURELEA și MOROȘAN GHEORGHE împotriva sentinţei penale nr. 236/D/07.10.2022 pronunţată de Tribunalul Bacău în dosarul nr. 1632/110/2021. În baza art. 422 Cod procedură penală deduce in continuare arestul preventiv de la data de 07.10.2022 la zi. 

În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă fiecare apelant la plata sumei de 1 000 lei cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunțată, marți, 25.04.2023, prin punerea soluției la dispoziția părților și a procurorului prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în motivarea instanței, potrivit news.ro 

Mai multe